25 / 04 / 2024

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut proje başvurusuna dair detaylar araştırılıyor. İşte TOKİ 2022 sosyal konut projelerine dair detaylar!



TOKİ kapsamında 81 ilde hayata geçecek sosyal konut projesi bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum daha önce sosyal konut çalışmasını halka duyurmuştu.

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN ALINCAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut projesine dair yaptığı son açıklamada, " 1 milyon 170 bin konut ve işyeri ile 25 bin sosyal eser kazandırdık. Toplu konut idaresinden milletimiz konut almaya hazırsa Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu konutları yapacak ve milletimizin satın almasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

1 Ağustos Kabine toplantısından sonra yaptığı konuşmada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''TOKİ vasıtası ile 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın ulaşabilir şartlarda ev sahibi olmasını için çalışıyoruz'' şeklinde konuşarak hazırlıkların bitmek üzere olduğunu ve önümüzdeki ayda düzenlenecek toplantısında detayların açıklanacağını söyledi.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları aranıyor.

Hayata geçirilmek üzere olan TOKİ sosyal konut projesinin başvuru şartlarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayırdık. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız'' diye konuştu.

Palamutlar tezgahlara çıktı! Sezonun ilk palamutlarının bu fiyatlara satılacağı beklenmiyordu!

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

TOKİ projelerine devam ediyor! 204 iş yeri sahiplerini bekliyor! İşte detaylar!

Geri Dön