19 / 04 / 2024

TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

TOKİ, 67 ilde, 50 bin sosyal konut için 26 Mart-5 Nisan tarihleri arasında emekliler için konut başvurularını Halkbank vasıtasıyla almaya başladı. Peki TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir? İşte TOKİ 2019 emekli başvuru şartları...



TOKİ konutları için başvuru sırası emekli vatandaşlara geldi. 67 ilde, 50 bin sosyal konut için başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, konutlara 100 binlerce talep geldi.  Kampanyadan yararlanmak için başvuru tarihlerinin kaçırılmaması gerekli. Peki TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

TOKİ KONUTLARI 116 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Başvurusu toplanacak olan konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek. Başvuru sahipleri arasında  TOKİ  tarafından ilan edilecek olan tarihte 'Hak Sahibi Belirleme' kurası çekilecek. 50 bin konut için en düşük fiyat 116 bin 400 TL, başlangıç taksitleri de 388 TL. 3+1 evlerin fiyatları 170 bin 720 liradan başlıyor. Vade süresi ise 20 yıla kadar uzuyor.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular 21 Mart-19 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanamılması mümkün olmayacak.

TOKİ 50 BİN KONUT PROJESİ ALT, ORTA, ÜST GELİR BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ 50 bin sosyal konut fırsatına vatandaşlar Türkiye'nin dört bir yanında büyük ilgi gösterdi. Özellikle başvuruların hangi banka ile alınacağı sorusu, başvuru klavuzunun yayınlanması ile yanıt bulmuş oldu. Başvurudan sonra işleyecek süreç de netleşti. Başvurusu toplanacak olan konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında İdaremizce ilan edilecek tarihte "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecek. Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması durumunda kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

TOKİ BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, projenin bulunduğu ile göre Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin yetkili şubelerden başvurularını yapabilecek.

İŞTE TOKİ 50 BİN KONUT BAŞVURULARI İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR!

Taksit ödemeleri, 3 oda 1 salon konutlar için sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. TOKİtarafından projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecek.

2+1 daireler için; Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacak.

3+1 daireler için; Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından Memur Maaş Artış Oranı olana göre artırılacak.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI:

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1- T.C. vatandaşı olması,

2- Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,

5- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.800 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.800 TL olması gerekmektedir.) (3 1 Konut tipi hariç)

6- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

7- Ayrıca, konut başvuruları yapacak vatandaşlarımızın;

- 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları;

- 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları;
gerekmektedir.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Müracaat sırasında 2 oda 1 salon konutlar için 500 lira, 3 oda 1 salon konutlar için bin lira ön kayıt parası alınacak. Çeşitli sebeplerle proje gerçekleşmemesi veya hak sahibi olamaması halinde bu paralar iade edilecektir.

Talep toplama işlemleri bankalar tarafından yapılacak, vatandaşların TOKİ'ye değil, doğrudan Ziraat ve Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekli.

TOKİ'nin en çok başvuru gelen projeleri 2019!

TOKİ 2019 projeleri başvuru sayısı!


Geri Dön