17 / 04 / 2024

TOKİ 50 bin konut kura tarihleri belli oldu mu?

TOKİ 50 bin konut kura tarihleri belli oldu mu?

Binlerce kişinin yoğun ilgi gösterdiği TOKİ 50 bin konut projesi için gözler kura tarihlerine çevrildi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ kuralarının çekileceği tarihle ilgili açıklama yaptı. İşte, TOKİ kura çekiliş tarihi ile ilgili tüm detaylar...



Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için düşük fiyatlar ve düşük taksitlerle konut üreten Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 50 bin konut projesi talep toplama işlemi tamamlandı. Ülke genelinde 600 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu  TOKİ  kura çekilişlerinin yapılacağı tarih, Ankara, İzmir, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yaşayan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, milyonlarca kişinin meraklar beklediği TOKİ 50 bin konut kuraları ne zaman çekilecek? İşte, tüm merak edilenler...

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hürriyet Gazetesi muhabiri Gülistan Alagöz'ün haberine göre 50 bin sosyal konut için başvuru süresi tamamlandı. 67 ilde hayata geçirilecek 140 proje için 6 Mart-19 Nisan tarihleri arasında talepler toplandı. Proje kapsamında 636 bin 787 kişi başvuruda bulundu. Ev sahibi olamayı belirleyecek kura çekilişleri bu ay başlayacak. TOKİ tarafından 2023'e kadar kadar 250 bin sosyal konut hayata geçilmesi hedefleniyor. Çalışmalarına başlanan 50 bin sosyal konut bu hedefin ilk halkası olarak belirlendi. 4 yıl içinde en fazla talep gelen illerde dar gelirli vatandaşlar için 200 bin konut daha yapılması hedefleniyor. 

KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ'de kura çekimi için geri sayım başladı. Türkiye'de birçok il ve ilçe merkezinde talep toplama işlemi yapılırken, TOKİ, ilk olarak 11-22 Mart tarih aralığında normal başvurularını aldı.

Süreç kapsamında 25 Mart-05 Nisan tarihleri arasında emekliler ile devam etti. Başvurular, Engelli, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin başvurularını 19 Nisan'a kadar tamamlamasının ardından tamamlandı.

TOKİ İstanbul 50 bin konut 2019 kura çekimi tarihi!

TOKİ 50 bin konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?


Geri Dön