25 / 04 / 2024

TOKİ 940 bin konutun üretimini tamamladı!

TOKİ 940 bin konutun üretimini tamamladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de sosyal konut projelerinin sürdüğünü, 50 bin sosyal konuta yaklaşık 600 bin, 100 bin sosyal konut projesine de 1 milyon 200 bin vatandaşın başvurduğunu açıkladı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aydın programı kapsamında ziyaret ettiği partisinin İl Başkanlığında konuşma yaptı. Kurum, konuşmasında Efeler diyarı ve merhum başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'ndan Ferdi Uzun'un haberine göre; kente geldiği andan itibaren yapılması gereken bütün projeleri istişare ettiklerini vurgulayan Kurum, önemli kararlar aldıklarını, 2023'e giden yolda güçlü Türkiye’de şehirlerin de güçlü hale geldiğini belirtti. 

Daha sonra Söke ilçesi Akçakonak Mahallesinde yapılması planlanan  TOKİ  konutları sahasında incelemeler yapan Murat Kurum, buradaki konuşmasında da tüm Türkiye'de sosyal konut projelerinin sürdüğünü, 50 bin sosyal konuta yaklaşık 600 bin, 100 bin sosyal konut projesine de 1 milyon 200 bin vatandaşın başvuru yaptığını açıkladı. 

Kurum, 2002'den bugüne kadar tüm Türkiye'de 940 bin konutun üretimini tamamladıklarını dile getirerek, çok yakın zamanda 1 milyonuncu konutun anahtarını da hak sahibine teslim edeceklerine dikkat çekti. 

AK Parti Söke İlçe Başkanlığını da ziyaret eden Kurum, İncirliova ilçesinde yapımı devam eden TOKİ konutlarını inceledi.

1 milyon 350 bin konut dönüştürüldü!

Murat Kurum: Güçlü şehirler inşa edilmeli!

Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında!


Geri Dön