25 / 04 / 2024

Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bizim cennet vatanımızın yüzde 66’sı deprem riski altında ve yaşadığımız toprakların, nüfusumuzun yüzde 71’i de bu alanlarda yaşıyor." açıklamasında bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı kapsamında kaptığı konuşmada, Türkiye'deki deprem gerçeğine ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul’un geleceği için çok çalışmaları ve çok hızlı olmaları gerektiğini belirten Kurum, şunları söyledi: 

"Çünkü maalesef, bizim cennet vatanımızın yüzde 66’sı deprem riski altında ve yaşadığımız toprakların, nüfusumuzun yüzde 71’i de bu alanlarda yaşıyor. Son 100 yılda 6 ve üzerinde 60’a yakın deprem yaşadık ve bu depremlerde 80 bin canımızı toprağa verdik. Çok uzağa gitmeye gerek yok. İstanbul'umuzda bakın 2019 yılının şubat ayıydı. Ekranda görsellerini görüyorsunuz. Yeşilyurt apartmanının enkazında can aradığımız görüntüler ve hemen arkasında yeni yaptığımız sağlam güvenli binalar. Yeşilyurt apartmanı bir anda kendiliğinden yıkılıverdi. O enkazda 21 canımızı kaybettik. Artık deprem olmadan da can kayıpları yaşayabiliyoruz. Çünkü binalarımızın çoğu artık ömrünü tamamlamış durumda. Sadece bina ömrü değil, işte bulunduğumuz mekanda gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız sosyal imkanlardan yeteri kadar faydalanamıyorlar."

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

1 milyon 350 bin konut dönüştürüldü!


Geri Dön