19 / 03 / 2024

Türkiye'nin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Türkiye'nin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çekti. Kurum, kentsel dönüşüm seferberliğinin İstanbul Esenler’den başladığını belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda 428 konut ve 69 ticari ünite ile Zeytinburnu Millet Bahçesi temel atma törenine katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Kurum, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, tüm Türkiye’de kentsel dönüşüm alanlarının donatıları ve yeşil alanlarıyla yatay mimaride, mahalle kültürünü yansıtacak şekilde inşa edildiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çeken Kurum, nüfusun yüzde 71’inin de bu alanlarda yaşadığını söyledi. Kurum, 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bedeli ne olursa olsun yapacağız’ sözleriyle, kentsel dönüşüm seferberliğinin İstanbul Esenler’den başladığına dikkat çekti ve şunları kaydetti: 

"Bugüne kadar, 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü tamamladık. En son Sivrice merkezli depremden sonra Elazığ’da ve Malatya’da 24 bin konutun çalışmalarını başlattık. Yine; Antalya’dan Balıkesir, Diyarbakır, Erzincan, İzmir’e; Bolu, Malatya, Samsun’dan Sinop ve Zonguldak’a kadar birçok ilimizde dönüşüm konutlarımızı yapıyoruz" 

Murat Kurum, Türkiye'nin her yerinde özellikle kent merkezlerinde trafik ve otopark sorununu da çözecek adımlar attıklarını da vurguladı. Kurum, bina risk tespitlerine de, "Nasıl hasta olduğumuzda doktora gidip muayene oluyorsak, aynı şekilde binalarımızı da muayene ettirmek, binalarımızı check-up yaptırmak zorundayız. Lütfen çocuklarınızın gözlerinin içine bakın ve oradan aldığınız mesajla risk tespitlerini yaptırın" şeklinde konuşarak vurgu yaptı. 

Zeytinburnu ve Kağıthane'de dönüşüm başladı!

İstanbul'da 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye'de yerinde ve gönüllü dönüşüm hızlanıyor!


Geri Dön