27 / 04 / 2024

Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir!

Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy son 7-10 günde Türkiye'de 5 tane 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir." dedi.



Erzurum'da korkutan bir sarsıntı yaşandı. AFAD tarafından depremin şiddeti 4.7 olarak açıklandı. Sabah Gazetesi'nden Orkun Enver Gözübüyük'ün haberine göre; Erzurum Valisi Okay Memiş, konuya ilişkin açıklamasında, "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Türkiye nin yüzde 100 ü depremlerden etkilenebilir!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremden sonra bazı değerlendirmeler yaptı. Bugün meydana gelen depremin, geçen haftaki depremin bir artçısı olduğunun altını çizen Şükrü Ersoy, 4.7 şiddetinin artçı deprem için yüksek bir büyüklük olduğunu da belirtti. Ersoy, son 7-10 günde Türkiye'de 5 tane 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. Ersoy, "Düzce, Tokat/Niksar, Erzurum, Malatya/Pötürge, Konya civarlarında arka arkaya olunca dikkat çekti. Depremlerin büyüklüğü 5'i buldu. Bu büyüklükteki depremlerde hasar gören binalar oldu. İnsanlar bundan etkilendi." diye konuştu. 

Türkiye nin yüzde 100 ü depremlerden etkilenebilir!

"GELECEKTE 7'Yİ BULAN DEPREMLER OLACAK"

Yaşanan son depremlerin farklı fay hatlarında olduğuna ve birbirini tetiklemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Şükrü Ersoy, gelecekte 6.5 - 7 şiddetine ulaşacak depremler olacağının altını çizdi. Deprem için onlarca yer söylenebileceğine vurgu yapan Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir." dedi.

Ersoy, bu yerlerde gerek zeminsel faktörler gerek de depremin şiddetinden etkilenebilineceğini belirtti.

Türkiye nin yüzde 100 ü depremlerden etkilenebilir!

"1 YILDA 150 KEZ OLUYOR"

Şükrü Ersoy, depremlere ilişkin açıklamasında çarpıcı bir veri de aktardı. Ersoy, "4 büyüklüğündeki depremler bir yıl içerisinde 120-150 arasında oluyor. 5 büyüklüğündeki deprem biraz daha az ama tüm bunlar toplanıldığında çok sayı yapıyor." dedi. Ersoy, "Büyük yıkımlar şimdi de gelecekte de her yerde olabilir. Batı Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Marmara'da da olabilir." şeklinde konuştu.

Uzmanlardan büyük Marmara depremi için ürküten açıklamalar!

İstanbul depremi kapıya dayandı!


Geri Dön