26 / 04 / 2024

Zeytinburnu ve Kağıthane'de dönüşüm başladı!

Zeytinburnu ve Kağıthane'de dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda "Telsiz'de ve Merkezefendi'de toplam 1204 konut ve 219 iş yerini yapıp en kısa zamanda teslim edeceğiz" dedi ve Kağıthane'deki dönüşüm projesinde ise 688 konut ve 57 iş yeri yapılacağını belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda 428 konut ve 69 ticari ünite ile Zeytinburnu Millet Bahçesi temel atma törenine katıldı.

Kurum, törende Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bugün, kentsel dönüşüm seferberliğine yeni bir proje daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Kurum, Beştelsiz Mahallesi'nde, yatay mimari anlayışıyla sokakları ve iç avlusu ile mahalle kültürünü yansıtan, çok güzel bir yaşam alanı inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Bu muazzam projemizde, 428 dairemiz ve 69 da iş yerimiz olacak. Tabi Zeytinburnu'nda inşa projelerimiz bu çalışmayla bitmiyor. Temelini attığımız projemizle beraber, Telsiz'de ve Merkezefendi'de toplam 1204 konut ve 219 iş yerini, Zeytinburnu Belediyesi, Bakanlığımız, Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile birlikte yapıp en kısa zamanda teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu ve Kağıthane de dönüşüm başladı!

Kurum, bugün temeli atılan rezerv konutlarının hemen yanı başında da 54 bin metrekarelik millet bahçesinin de temelini attıklarını belirtti. Bu yıl başladıkları Millet bahçesini önümüzdeki yıl milletle buluşturacaklarını vurgulayan Bakan Kurum, "Zeytinburnu'nda 1 yeni millet bahçesi projemiz daha var. Çırpıcı Millet Bahçesini Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmıştık. Şimdi de Merkezefendi Millet Bahçemizin de proje çalışmaları devam ediyor.  TOKİ  tarafından yapılacak Beştelsiz Millet Bahçemiz, kentsel dönüşüm projemiz ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek rezerv konutlarımız hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Törene, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli de katıldı.

Kurum, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi 688 Konut ve 57 Dükkanın Temel Atma Töreni'nde ise, Zeytinburnu'ndaki 428 konutun temel atma töreninden sonra kentsel dönüşüm seferberliğine yeni bir proje daha eklemekten mutluluk duyduğunu belirtti. 

2019 Nisan'da Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarının kayması sebebiyle bir binanın yıkıldığını hatırlatan Kurum, sadece kayan binanın değil etrafındaki binaların da riskli olduğunu belirlediklerini ve alandaki 706 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Toplamda 27 bin metrekare büyüklüğünde alanda, yatay mimari anlayışıyla mahalle kültürünü yansıtan bir yaşam alanı inşa ettiklerini belirten Kurum, 18 bloktan oluşan projede; 14 bin metrekare yeşil alan, 688 konut ve 57 iş yeri ile 548 araç kapasiteli 2 kapalı otoparkın olduğunu söyledi. Kurum, "Yahya Kemal Mahallesi'nde olduğu gibi 81 ilimizde ve İstanbulumuz'da yeni bir dönüşüm projesi olarak uygun olan yerlere kapalı otoparklarımızı yapacağız. Kentsel dönüşüme bir sayfa daha açıyoruz. Şehrin merkezinde kalmış ve otopark problemi olan yerlerde binalarımızı dönüştürmek suretiyle katlı otoparklar yapacağız. Belediyelerimizden gelen talepler doğrultusunda kentin içindeki bu sıkışmış alanlarda katlı otoparklar yapmak suretiyle dönüşümü bir başka modelle de sürdüreceğiz" dedi.

Kurum'un, konuşmasından sonra, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Mehmet Emin Birpınar ile Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindekilerle butona basmasıyla yeni konut ve iş yerlerinin temeli atıldı.

İstanbul'da 100 bin konut dönüşecek!

Zeytinburnu ve Kağıthane dönüşüm projelerinin temeli atılıyor!


Geri Dön