23 / 04 / 2024

Toki Ankara'ya dev bir üniversite kampüsü kuruyor!

Toki Ankara'ya dev bir üniversite kampüsü kuruyor!

Toki, 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savası'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor.



Toki, 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan  Ankara  Savası'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor. Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği üniversite kampüsü tamamlandığında önemli bir bölümü yabancı olmak üzere, 40 bin öğrenci eğitim görecek. Üniversitenin ana kampüsünde doğa bilimleri fakültesi, hukuk fakültesi, laboratuvar ve kafeteryayı insa edecek olan İzka ayrıca, kampüsün çevre düzenlemesi, basketbol ve tenis sahaları ile soyunma odalarının yapımını da üstlendi. 


Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Güneş ışığından maksimum yararlanmak için. acık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve atık suları geri kazandırmak amaçlı su arıtma tesisi de planlandı. 


Star 


Geri Dön