19 / 04 / 2024

TOKİ, Avrasya emlak fuarını CNR ile birlikte yapacak!

TOKİ, Avrasya emlak fuarını CNR ile birlikte yapacak!

TOKİ ve Emlak Konut GYO, CNR Expo Fuarcılık'ın düzenlediği Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´nın ana sponsoru oldu



Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından  TOKİ  ve Emlak Konut GYO işbirliği ile 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul´da, CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı düzenlenecek.

Avrasya Boat Show ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 150 firmanın katılması beklenen fuarda 230 proje sergilenecek. 10 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuara 70 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, fuarın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, İstanbul´un bölgede parlayan yıldız olduğunu, yurt dışındaki yatırımcıların çok büyük ilgisini çektiğini belirtti.

Kurum, "Bizim de Fransa´daki gibi fuarlar yapmamız lazım. Yurt dışında 20 bin avroları bulan metrekare fiyatları yakında burada da olacaktır. Fuarlarla bu ilgiyi güçlendirmemiz lazım" dedi. Sektörde yıllık 700 bin konut açığının yüzde 10´unu TOKİ ve Emlak Konut olarak kendilerinin karşıladığını ifade eden Kurum, "Maddi beklentimiz yok. Ülke olarak böyle bir fuarın gerekli olduğunu düşündüğümüzden destek veriyoruz" diye konuştu.

Daha sonra soruları da yanıtlayan Kurum, yabancıların mülk edinmesiyle ilgili bir soruya karşılık, "Yabancı firmalar adına sorun yok. Kişisel olarak da, çözüleceğini düşünüyorum. Bakan Beye dileklerimizi ilettik. Çalışma var, kısa sürede bitecektir. Adli tatilden sonra TBMM´nin gündemine geleceğini, yıl sonuna kadar çözüleceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Emlak GYO´nun halka arzını 15 Kasım´da bitireceklerini ifade eden Kurum, halka arzda ciddi bir rakam geleceğini, özelleştirmeler de dahil bugüne kadar yapılmış halka arzlarda ilk 5´e gireceğini, yurt dışından yatırımcıların bile "ne zaman halka arz olacak?" diye sorduğunu belirtti. İstanbul Ayazağa´da TOKİ´den alınan arsa ile ilgili ay sonu ilana çıkıp Eylül ayında da ihalesini yapmayı planladıklarını söyleyen Kurum, "Çok üst segmentte olmayacak, bölgeye göre de belki biraz daha ucuz olacak. Sınırları çok zorlamayacağız. Orada 6-7 bin dolarlara yer satılıyor, bizim öyle olmayacak" dedi.

Konuşmasında İstanbul´da arsa metrekare fiyatlarının 20 bin avrolara kadar geleceği yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Kurum, şunları kaydetti:

"Bu istikrara bağlı. Önümüzdeki referandumdan sonra her şey yüzde 10 artar, konut fiyatları yüzde 10 artar. Satışlara baktığınız zaman alıcıların hepsi bekliyor. Bu referandumdan sonra artacaktır. İstikrar devam ettiği sürece bu fiyatlar artacaktır. Metrekare fiyatları 10 bin avroları 20 bin avroları da bulacaktır. Bu zaman içinde olacak. Zaten İstanbul´da arsa da kalmadı. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm projeleri öne çıkacak."

-"TÜRKİYE EMLAKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK"-
CNR Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bulut da, İstanbul´un dünya emlak piyasasında merkez olma konumuna geldiğini belirtti.

Fuarı hem Türkiye´de hem de dünyada tanıtmaya başladıklarını ifade eden Bulut, "Fuara yurt dışından alıcıları davet ediyoruz. Şu anda talepler gelmeye başladı" dedi.

Taleplerin hangi ülkelerden geldiğinin sorulması üzerine Bulut, körfezdeki sıcak paranın dolaştığı ülkelerden öncelikle talep geldiğini, Rusya´dan talep aldıklarını, Türkiye´nin emlak konusunda dünyanın parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Arslan ise finans merkezi olacak İstanbul için özellikle Türk cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerinden brokerler aracılığı ile konut sahibi olmak isteyenler olduğunu, büyük finans şirketleri ve sigorta şirketlerinin ilgilendiğini, yakın Avrupa´dan da talepler geldiğini kaydetti. Fuara katılım için yurt dışından 10 firma ile görüştüklerini ifade eden  Arslan, bunlardan 4´ünün rezervasyon yaptırdığını söyledi.
Arslan, fuarda yer alacak projelerin değeriyle ilgili bir soruya karşılık da, Türkiye´de devam eden konut ve işyeri projelerinin 20 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu, bu projeleri hayata geçiren şirketlerin yüzde 70´inin fuarda yer alacağını belirtti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

CNR, TOKİ ve Emlak GYO sektörü fuarla destekleyecek

Emlakta bölgenin parlayan yıldızı Türkiye'deki yüzlerce konut işyeri projesi 16- 20 Şubat 2011'de Avrasya Emlak Yatırım Fuarı'nda uluslararası yatırımcı için görücüye çıkacak

AVRASYA Emlak ve Yatırım Fuarı tanıtım toplantısında konuşan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektörünün ekonomik büyümenin lokomotifi olduğunu belirterek, "Yurtdışında çok güzel emlak fuarı organizasyonları yapılıyor. Türkiye jeopolitik önemi ve yatırım potansiyeliyle bölge ülkeler için çekim merkezi haline geldi. Bu potansiyelleri değerlendirmek için Türkiye'nin de Fransa'dakilere benzer organizasyonlara ihtiyacı var" dedi. Kurum, İstanbul'un bölgede parlayan yıldız olduğunu, yurtdışındaki yatırımcıların ilgisini çektiğini belirtti. Kurum, "Maddi beklentimiz yok. Bu fuarla canlanan emlak sektörüne destek oluyoruz" diye konuştu.

TALEP KÖRFEZ VE RUSYA'DAN
CNR Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bulut da, fuarı yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmaya başladıklarını belirterek, "Öncelikle talep sıcak paranın dolaştığı ülkelerden geliyor. Rusya'dan da talep var" dedi. Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Arslan da fuara 70 bin ziyaretçinin beklendiğini, 150 katılımcının ve 230'a yakın projenin katılacağını ifade etti. Arslan, Türkiye'de devam eden konut ve işyeri projelerinin 20 milyar dolarlıklık hacme sahip olduğunu, bu projeleri hayata geçiren şirketlerin yüzde 70'inin fuarda yer alacağını belirtti.
Sabah


Geri Dön