24 / 04 / 2024

Sarıyerli mağdur aileler yeni evlerine kavuştu!

Sarıyerli mağdur aileler yeni evlerine kavuştu!

TOKİ tarafından Başakşehir'de inşa edilen lüks konutlar için kura çekilişi yapıldı. 2 sene önce Sarıyer'de  riskli olduğu için boşaltılan binanın mağdurları da proje sayesinde ev sahibi oldu. 



Sarıyer'de, 9 katlı 39 daireli Çavuş Apartmanı 2019 senesinde hasarlı olduğu için boşaltıldı. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; 2 yıldır yaşadıkları mağduriyeti ortadan kalkmak için çaba sarf eden bina sakinleri Sarıyer Belediyesi'nden randevu istedi. Belediyeden herhangi bir dönüş alamayan apartman sakinleri AK Parti ilçe başkanlığına müracaat edip sorunlarını belirttiler. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun'un, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile istişareleri ve çalışmaları sonucunda Sarıyerli ailelerin mağduriyetinin ortadan kaldırması konusunda önemli bir adım atıldı. 

Aileler, TOKİ'nin Başakşehir'de yaptığı lüks konutlarda uygun imkanlarla ev sahibi oldu. Mağdur vatandaşların her zaman destekçisi olacağını söyleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, "2 yıl boyunca Sarıyer Belediyesi'nden randevu bile alamayan Çavuş Apartmanı sakinleri AK Parti ilçe başkanlığımıza müracaat edip sorunlarını anlattılar. Biz mağdurların yanında yer aldık. Bugün de girişimlerimiz sayesinde bütün mağdur vatandaşlarımız 3-1 daire sahibi oldu. Kura sonucu daire sahibi olan bütün vatandaşlarımızın huzur içinde oturmalarını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Sarıyerli mağdur aileler yeni evlerine kavuştu!

Yıkılan apartmanın yöneticisi Muhammed Türker, "Yaklaşık 2 yıl önce apartmanımızın kolonları patladı, riskli bina haline geldiği için de yıkıldı. 2019 yılından bu yana kirada yaşıyorduk. Devletimizin bize verdiği bu konutlar sayesinde mağduriyetimiz giderilmiş oldu. Artık kendi evimizde oturabileceğiz. Bu konuda bize yardımcı olan Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız Murat Kurum'a, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve destek olan herkese sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi. Sarıyer Belediyesi'nin kendilerine hiçbir faydasının olmadığını dile getiren Kurşun, "Hatta birkaç defa randevu talebinde bulunmamıza rağmen bize cevap dahi verilmedi" ifadelerini kullandı. Yıkılan binanın mağdurlarından Gülistan Kavrazlı ise "2 yıl boyunca binamızı kurtarmak için çabaladık ama çok hasarlı olduğu için yıkıldı. Şimdi de bize TOKİ'den ev verdiler. Bu imkanı bize sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin" şeklinde konuştu.

TOKİ  İzmir  Yenitepe'de 141 konutu satışa sunuyor!


Geri Dön