26 / 04 / 2024

TOKİ çalışmalarında doğal taş kullanacağız!

TOKİ çalışmalarında doğal taş kullanacağız!

TOKİ önümüzdeki dönemde, bölgenin yöresel mimarisine dikkat ederek tasarımlara daha ağırlık verecek. TOKİ Başkanı Turan “Doğal taşı daha fazla kullanacağız. Yöresel mimari projeler geliştireceğiz” dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) önümüzdeki dönem hayata geçireceği konut projelerinde kentlerin geleneklerine uygun farklı  tasarımlara ağırlık verecek.  TOKİ  Başkanı  M. Ergün Turan, Türkiye’de konut beklentilerinin 10 yıl öncesine göre farklılaştığını belirterek, önümüzdeki dönemde kentlerin geleneklerine uygun farklı tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Türkiye’de son dönemde konut tercihlerinin değiştiğini, TOKİ’nin de kendisini disipline ederek şehirlerin kültürlerini yansıtan mimari anlayışa uygun projelere yöneldiğini anlatan Turan, şöyle konuştu: “Geleneklerimizden gelen unsurlar projelerimizde yer alacak. Esnafla vatandaşların bir arada yaşadığı, caddesi, meydanları, bir kültürleri olan mahalleleri, yeni yaşam alanlarını oluşturuyoruz.”


Doğal taş kullanacağız


Her kent için farklı konut projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Turan “Artık projelerimizde doğal taşları daha çok kullanacağız. Nevşehir Ürgüp’te model olacak bir projemiz var.  Mardin’de yeni bir proje geliştirdik. Mardin’in yöresel mimarisinden esinlenerek bugünkü normları taşıyan konutlar yapacağız” dedi.


Star


Geri Dön