26 / 04 / 2024

TOKİ, Çömlekçi'de törenle yıkımlara başladı!

TOKİ, Çömlekçi'de törenle yıkımlara başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Trabzon Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk yıkım törenle yapıldı



Çömlekçi Caddesi Telli Tabya Sokak'ta yapılan törene katılan Devlet Bakanı Faruk Özak, Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarının yapıldığı iller arasında Trabzon'un bulunduğunu belirterek, yaşanılabilir alanlar oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.  TOKİ  eski Başkanı Erdoğan Bayraktar da, Trabzon'da tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Biz AK Parti olarak, Trabzon'u vizyon, marka, merkez kent yapma azmindeyiz. Çömlekçi'de 850 ev ve işyeri var. Burada kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Biz 70 bin liralık yere 100 bin lira vereceğiz. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile şehrimize 600-700 milyon lira gelecek" diye konuştu.

TABAKHANE KAMULAŞTIRILIYOR

Öte yandan Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırma işlemleri sürüyor. Proje kapsamında 64 hak sahibine 2 milyon 745 bin liralık ödeme yapılırken, 187 hak sahibi ile anlaşmaya varıldı. Anlaşma sağlanan 85 kişiye de önümüzdeki günlerde 2 milyon 873 bin liralık ödeme yapılacak.

BAKANLAR DA KATILDI

Çömlekçi Caddesi Telli Tabya Sokak'ta yapılan yıkım törenine Devlet Bakanı Faruk Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Milletvekili Adayı Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti il Başkanı Adnan Günnar ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye


Geri Dön