25 / 04 / 2024

TOKİ Elazığ Cumhuriyet Mahallesi kura çekilişi yapıldı!

TOKİ Elazığ Cumhuriyet Mahallesi kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Elazığ Cumhuriyet Mahallesi'nin kura çekilişini gerçekleştirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) Elazığ Cumhuriyet Mahallesinde inşası süren 141 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura çekilişi ile belirlendi.

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Kura çekilişi 15 Temmuz Şehitler Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Projede konut sahibi olan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Senelerdir konut sahibi olma hayaliyle yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, hayallerinin gerçekleştirmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

141 konut için toplam bin 524 başvuru yapıldı. Kurası yapılan 141 konutun 5’i 2 oda 1 salon, 136’sı 3 oda 1 salon nitelikte inşa edildi.

Elazığ Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi,  TOKİ  ile Elazığ Belediyesi arasında imzalanan protokolle inşa edildi. Çarpık yapılaşma olan ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturuldu.

Modern mimari tarzda yapılan TOKİ Elazığ projesiyle yerleşim alanı; dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüştü.


Geri Dön