26 / 04 / 2024

TOKİ Emekli Projesi'ne Sakarya'da dahil edilmeli!

TOKİ Emekli Projesi'ne Sakarya'da dahil edilmeli!

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TOKİ'nin emekli projesine Sakarya'nın da dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Özkoç, 150 bin emekli bulunduğunu ve bunların büyük bölümünü de dar gelirlilerin oluşturduğunu söyledi.



CHP Sakarya Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığımın (TOKİ) yürüttüğü Emekli Projesi'ne, Sakarya'nın dahil edilmemesine tepki gösterdi. 


Özkoç, "Sakarya'da emekli konutlarının nereye yapılacağı bile halka duyuruldu. Bu kaçıncı müjde, bu kaçıncı hüsran. Siz, Sakarya'yı oy deposu olarak mı görüyorsunuz. Yanımızdaki Köcaeli'ne var, Çanakkale'den Erzurum'a 20 ile var. Ancak tüm altyapısı hazır edilmiş Sakarya'ya yok. Biri, bize bunun gerekçesini açıklasın" dedi. 


Sakarya Milletvekili Özkoç, kentte 150 bin emekli bulunduğunu ve bunların önemli bölümünü de dar gelirlilerin oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

"Türkiye Cumhuriyeti bir sosyal devlettir ve sosyal devlet olması gereği, tüm emeklilerimize, dar gelirlilerimize uygun koşullarda konut, barınma hakkı sağlamak zorundadır. TOKİ'nin bu yıl, emekliler için 16 bin 250 konut yapacağı duyuruldu. Emeklilerimizin aylık 300 lira ödemeyle konut sahibi olabileceği projenin kapsamında Sakarya yine yok. Kentimizde, 150 bin emeklimiz var, bunların önemli bölümü de dar gelirli ve konuttan yoksun. Dernek çatısı altında biraraya gelen emeklilerimiz, konut için Valilik'e başvuruda bulundu. Yürütülen çalışmalar ve Valiliğin desteğiyle, emekli konutlarının nerelerde yapılabileceği bile belirlendi. Halkımıza müjde olarak da duyuruldu. Peki şimdi neden TOKİ'nin listesinde Sakarya yer almıyor. Bunun bize açıklanmasını istiyoruz. 


Sakarya'ya gelen yöneticiler,meydanlarda sözler veriyor, vaatlerde buluyor, ancak iş uygulamaya gelince ortada icraat yok. Siz bu kenti, kentin insanını oy deposu olarak mı görüyorsunuz. Nasılsa bize oy verirler diye mi bakıyorsunuz. Yazık, günah değil mi bizim insanımıza. Bu kaçıncı söz, bu kaçıncı hüsran.İnsanlarımız için sadaka değil, hak ettiği hizmeti talep ediyoruz. Emeklilerimizin haklı talebi yerine getirilinceye kadar da sürecin takipçisi olacağız."



Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön