26 / 04 / 2024

TOKİ 50 bin konut engelli başvuruları başladı!

TOKİ 50 bin konut engelli başvuruları başladı!

TOKİ’nin 67 ilde satışa çıkardığı 50 bin ucuz sosyal konut için başvurular devam ediyor. Ucuz konut hakkından yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar bugünden itibaren bankalara başvuru yapabilecek.



Düşük ve orta gelirli vatandaşlara yönelik üretilecek  TOKİ  50 bin ucuz sosyal konut için başvurular sürüyor. Ev sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar bugünden itibaren bankalara müracat edebilecek.

596 bin talep

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye'nin 67 şehrinde başlattığı "50 bin sosyal konut" kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ucuz konuta 1 ayda 596 bin talep geldi.

Kuralar ne zaman?

TOKİ başvuruları için genel başvuru süreci devam ederken gözler kura çekilişine 4 farklı kategoride başvuruları alınan TOKİ'de kuralar Nisan ayı sonunda Mayıs ayı başında çekilecek. TOKİ'de sehit aileleri ve engelli vatandaşlar için bavşvuru süreci erişime açıldı.

On binlerce kişinin başvuru işlemlerini gerçekleştirdiği TOKİ'nin kura çekilişi için geri sayım başladı. Birçok il ve ilçe merkezinde talep toplama işlemi yapan TOKİ'nin engelli kategorisinde başvuruları 12 Nisan tarihine kadar alınacak. 

TOKİ 50 bin konut engelli başvuru belgeleri:

- Kimlik Fotokopisi
- Engelli kişiler, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair) 

Fiyatlar 16 bin 400 liradan başlıyor

TOKİ 50 bin sosyal konut projesinde daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Kampanya kapsamında 20 ay yada 240 ay vade ile kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor. 2+1'ler için fiyatlar 116 bin 400 liradan başlarken, 3+1'ler için 170 bin 720 liradan başlıyor.

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına 12 kat talep!

TOKİ 50 bin konut projesinde kura tarihi belli oldu!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön