27 / 04 / 2024

TOKİ engelli vatandaşlara ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ engelli vatandaşlara ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ, alt gelirli, orta gelirli, şehit ailelerini, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, engelli vatandaşları ve emekli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanıyor mu?



500 bin konut olan hedefini 2011 yılı itibarıyla tutturan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2023'e kadar 700 bin konutluk yeni bir hedef koydu. Kurum böylece toplamda 1 milyon 200 bin konuta ulamayı amaçlıyor. 

Alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, şehit ailelerini, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, engelli vatandaşları ve emekli vatandaşları da ev sahibi yapıyor. 

Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu?

18 yaşını tamamlamış olup yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşlara, satışa sunulan konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılıyor ve hak sahipleri kura ile belirleniyor. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahip.

TOKİ konutuna başvuru yapmak isteyen engelli vatandaşların, engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair) başvuru yapacakları zaman yanlarında bulundurması gerekiyor. 

TOKİ'den 305 lira taksitle konut fırsatı!

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?
 


Geri Dön