28 / 03 / 2024

TOKİ Erzurum'da 529 aileyi ev sahibi yaptı!

TOKİ Erzurum'da 529 aileyi ev sahibi yaptı!

TOKİ tarafından Erzurum'da inşa edilen 529 adet dairenin kura çekilişi yapıldı. 529 aile ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.



Erzurum'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 529 dairenin kura çekiminde hak sahibi olan aileler, ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.


Kentin Mal Meydanı'ndaki  TOKİ  2. Etap Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilen ve 2 bin 20 ailenin daire satın almak amacıyla başvuruda bulunduğu 529 dairenin hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde kura çekimi yapıldı.


Noter huzurundaki kura çekiminde hak sahibi aileler belirlendi. Daire satın almak isteyenlerin heyecanlı anlar yaşadığı kurada ismi çıkan hak sahipleri büyük mutluluk yaşadı.


Kurada daire çıkan, yaklaşık 4 yıldır evli olan ve kirada oturan Esra Aybaz, kurada ismi çıkınca yaşadığı mutluluğu işi sebebiyle kuraya katılamayan eşi Ferit Aybaz'ı ve yakınlarını telefonla arayarak paylaştı.


Aybaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir ev sahibi olma umuduyla yaşadığını ifade ederek, "Ev sahibi olma hayaliyle yaşıyorduk. Allah devletimizden razı olsun. 4 yıllık evliyiz, kirada oturuyorduk. Şimdi bir ev sahibi olduk. Çok mutluyum." dedi.


Kurayı izlemeye gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de AK Parti'nin evsizlere yuva kuran ve ihtiyaç sahiplerine yardım eden parti olduğunu söyledi.


Hükümetin de bu şekilde çalışmalarını sürdüreceğini anlatan Deligöz, "Partimiz sosyal yardımlaşma ve sosyal politikaya çok önem vererek bu işe büyük bütçeler ayıran partidir. AK Parti sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde mazlumların yanında yer almıştır." diye konuştu.


Deligöz, kurada ev çıkanlara "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.


Konuşmaların ardından Deligöz, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit yakınları ve engelliler için kura çekti.


Kurada, 14 şehit yakını ve 27 engelli vatandaşa söz konusu konutlardan satıldığı belirtildi.


AA


Geri Dön