18 / 04 / 2024

TOKİ Esenler projesinin temeli yarın atılıyor!

TOKİ Esenler projesinin temeli yarın atılıyor!

Esenler’in yıllardır devam eden imar sorununun çözüme kavuşacağı, riskli yapıların kurtarılacağı tarihi günde, Esenler Belediyesi'ne devredilen alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa edilecek olan konutların temeli atılacak.



Kaliteli ve nitelikli bir yaşam için Türkiye'nin büyük dönüşümü İstanbul Esenler’de başlıyor. Esenler Belediyesi'ne devredilen ve "Rezerv Yapı Alanı" ilan edilen bölgede  "Akıllı ve Güvenli Şehir" konseptiyle inşa edilecek olan konutlar vatandaşın yüzünü güldürecek. Esenler Belediyesi'nde yer alan habere göre, imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren sorun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde  TOKİ  tarafından yapılacak konutlarla çözülecek.

14 MART'TA TEMEL ATILIYOR

 

Metris Kışlası Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin birinci etabının birinci bölgesinde yapılacak olan 531 konutun temel atma töreni, yarın saat 14.00’te, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi'nde (15 Temmuz Millet Bahçesi karşısı) yapılacak. Etap etap inşa edilecek olan konutların yapımına devam edilecek.

TOKİ Esenler projesinin temeli yarın atılıyor!

İLK "AKILLI ŞEHİR" ESENLER'E

Yeni evlerine taşınan vatandaşların boşalttığı imara kapalı alandaki evlerin yerlerinin kesinlikle imara açılmayacağını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Plan lejantında ne görünüyorsa öyle kalacak. Okul alanındaysa okul yapılacak. Yeşil alanda ise çocuk parkı yapılacak. Otopark alanı görünüyorsa otopark yapılacak. Kültür merkezi, spor alanı gibi yerlere de kültür merkezleri, spor alanları yapılacak. Böylelikle mevcut mahalle ve sokaklarımızda da 1.5 milyon metrekare bir alan açılacak ve büyük bir ferahlama yaşanacak" diye konuştu.

TARİHİ GÜNE HERKESİ BEKLİYORUZ

Yeni Esenler'in ilk konutların temelinin atılacağı 14 Mart tarihinin hem Esenler, hem de Türkiye için tarihi bir gün olacağını belirten Göksu, "O gün sadece yeni konutların temelini atmış olmuyoruz. Türkiye'deki ilk akıllı ve güvenli şehrin de temelini atacağız. 14 Mart'ta sadece Esenler'in değil, Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler'de başlıyor. Bu tarihe güne tanıklık etmek isteyen tüm Esenlerli hemşehrilerimizi tören alanımıza bekliyoruz" dedi.

TOKİ Esenler 1. Etap 1. Bölge ihalesi yapıldı!

10 soruda TOKİ Esenler projesi!


Geri Dön