19 / 04 / 2024

TOKİ evlerine şikayet yağıyor

TOKİ evlerine şikayet yağıyor

Son bir haftadır Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı'na TOKİ evleriyle ilgili şikayet yağıyor



Özellikle Halkalı Menekşe Evleri sakinleri, henüz birkaç ay önce teslim aldıkları dairelerinin döküldüğünü, sorunlarının bir türlü giderilmediğini söylüyor. Ev sahiplerinin isyanını günlerdir bu sütunlara taşıyoruz. Nihayet Toki'den bir açıklama geldi. Yetkililer, eleştirilerin hiçbirini kabul etmiyor, hatta kendilerine Menekşe Evleri'yle ilgili herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığını söylüyor. İşte Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yanıtı:

SORUNLARDAN BEDAŞ VE İSKİ SORUMLU

İnşaatta kullanılan malzemeler, yüklenici firma tarafından önerilmiş ve idare tarafından onaylanmış olup, TSE belgeleri mevcuttur.

İmalatlar şartnamalere uygun olarak yapılmıştır. Bakım devresi içindeki eksik ve kusurlu imalatlar halen yüklenici firma ekipleri tarafından gideriliyor.

İdaremizde Menekşe Evleri ile ilgili olarak bekleyen şikayet başvurusu bulunmuyor.

Trafoların bakım ve işletmesi BEDAŞ tarafından yapılmaktadır. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak BEDAŞ ile görüşülüyor.

Yeşil alanlar ve peyzaj alanları, projeye uygun olup site yönetimine devredilmiştir. Yeşil alanların bakımı ise site yönetimi tarafından yapılıyor.

İdaremiz tarafından, site sınırları içindeki derede ıslah çalışması yapılmış ve imalatlar tamamlanarak İSKİ'ye devri yapılmış olup, bakım işleri İSKİ'nin sorumluluğundadır.

Fuhuş olaylarıyla ilgili gelen şikayet üzerine gerekli mercilere bildirim ve uyarılar yapılmıştır.

HAYALİ BAŞVURU MU YAPTILAR?

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere  TOKİ  hiçbir sorunu üstlenmiyor. Ev sahiplerinin 'defalarca yetkililere başvurduk' açıklamalarını bile kabul etmiyor. Site sakinleri ise "TOKİ'nin internet sitesinde, faks numaralarına başvuruda bulunduk. Demek ki bizler hayal kurmuşuz" diyor. Sorunların çözümüne katkıda bulunmak yerine topu başka makamlara atmak problemlerin giderek büyümesinden başka bir şeye hizmet etmiyor.
Gazete Habertürk


Geri Dön