26 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep'te 50 bin konut inşa edecek!

TOKİ Gaziantep'te 50 bin konut inşa edecek!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 50 bin konut projesi başlatıldığını, konutların yaklaşık 2 bin 800'ünün ihalesinin yapıldığını söyledi.



 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gaziantep yatırımlarına değindi.

 

- Bölünmüş yol 396 kilometreye çıktı

 

AK Parti göreve geldiğinde Gaziantep'te sadece 116 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bunun üzerine 280 kilometre daha ilave ederek, bölünmüş yolu 396 kilometreye çıkardıklarını dile getiren Yıldırım, Gaziray projesinin de gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 50 bin konut projesi başlatıldığını, konutların yaklaşık 2 bin 800'ünün ihalesinin yapıldığını ve inşaat safhasına geçildiğini anlatan Yıldırım, 2002'de 2 olan OSB sayısının bugün 4'e çıktığını ve 140 kişiye istihdam sağladığını dile getirdi.

Herkesin Gaziantep'in kalkınması için canla başla çalıştığını söyleyen Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yükseköğretimde yurt kapasitesini 180 binden 630 binin üzerine çıkardıklarını belirten Yıldırım, göreve geldiklerinde 45 lira olan öğrenci bursunun bugün 470 liraya yükseldiğini dile getirdi.

 


Geri Dön