18 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep'te Kuzey Şehir Projesi’yle 50 bin konut inşa edecek!

TOKİ Gaziantep'te Kuzey Şehir Projesi’yle 50 bin konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Gaziantep’te hayata geçirdikleri Kuzey Şehir Projesi’yle 50 bin konut inşa edeceklerini dile getirdi. TOKİ Başkanı Turan, konutları 2023’e kadar tamamlayacaklarını dile getirdi.



Kuzey Şehir Projesi ile yaklaşık 8.5 milyon metrekare alan üzerinde 200 bin kişinin ikâmet edeceği 50 bin konutluk yeni bir şehir inşa edilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Kuzey Şehir Projesi, tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden biri. Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir proje. Ülkemizin mimarlık, mühendislik ve planlama dünyası açısından da birçok ilki barındırıyor" şeklinde açıklama yaptı. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, bugüne kadar proje kapsamında 2 bin 795 konutun ve ihtiyaç duyulan sosyal donatı tesislerinin inşasına başladıklarını dile getiren Başkan Turan, "Yerel ve yatay mimari yaklaşımını esas aldığımız proje ile prestijli ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla kaliteli ve canlı bir yaşam imkânı sunacağız. 2023'e kadar tamamlayacağımız proje ile Gaziantep'in geleceğe dönük konut ihtiyacını da karşılayacağız" açıklamasında bulundu. 

Turan,  TOKİ  olarak bu projenin Gazianteplilerin ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap verecek nitelikte olmasını arzuladıklarını ifade etti. Ergün Turan, Kuzey Şehir Projesi'ni 2023 yılına kadar bitirmeyi planladıklarını kaydetti. Proje kapsamında, mevcut şehirle entegre olmuş, ticari, sosyal ve kültürel yapısıyla kendi içinde merkez nitelikleri barındıran, sıcak, samimi, insan ilişkilerinin ön planda olduğu bir şehir oluşturulacağını vurgulayan Turan, Kuzey Şehir Projesi'nin, yaptıkları projeler içerisinde en büyüklerinden biri olacağını belirtti.
 


Geri Dön