26 / 04 / 2024

TOKİ Gümüşhane projesinde son viraja girildi!

TOKİ Gümüşhane projesinde son viraja girildi!

TOKİ'nin Gümüşhane kent merkezindeki Çamlıca Mahallesinde hayata geçirdiği 530 konutun inşaatı hız kesmedend evam ediyor. 



Gümüşhane kent merkezindeki Çamlıca Mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa ettirilen 530 konutun inşaatı son sürat devam ediyor. Bahar aylarında teslim edilmesi hdeflenen  1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar toplam 31 bloktan meydana geliyor.

Kenti kuşbakışı izleyen manzarasıyla, birbirinin güneşini kesmeyen 2 daire üzerine bloklarıyla, çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla, camisi ve ticaret merkeziyle adeta mini şehri andıran yeni  TOKİ  Çamlıca projesi teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Her bloğun bağımsız olarak doğalgazla merkezi sistemle ısındığı binalarda her dairede ısı pay ölçer yer alıyor. Bu sistemde tüm daireler en az 20 derecelik ısıya sabitlenirken herkes yaktığı kadar gaz parası ödemiş olacak.

“1. sınıf konutlar”

Projenin müşavirliğini yapan firmanın kontrol amiri Yusuf Oral, Gümüşhane'de yapılan yeni TOKİ konutlarının 1. sınıf konutlar olduğunu dile getirerek, “Bunlar hem denetimden dolayı işçiliğin kaliteli olması hem de malzemelerden dolayı. Hiçbir projemiz de TSE belgesi olmayan markalar kullanılamaz. Bizde gelen markaların çoğu TSE belgesi olsa dahi teste gönderilir, akredite olmuş kuruluşlarda test edilir ve sonra kullanılır. Haliyle kullandığımız malzemelerde bir olumsuz durum kesinlikle söz konusu değil” şeklinde konuştu.

“Şantiyede sürekli kontrol ekibimiz var”

Teknik olarak vatandaşlarla olumsuz bir TOKİ algısı olduğunu belirten Oral, “Bu geçtiğimiz yıllardan kalan bir şey belki. Kesinlikle kalite çok üst düzeyde şimdi. Zaten müşavirlik sistemi var konutlarda. Bizim burada projenin başından beri 2 kontrol mühendisi arkadaşımız sürekli duruyor. Harita kontrolümüz var. Sürekli o altyapıları, duvarları kontrol ediyor, yol eğimlerini kontrol ediyor. Kimse eski ile kıyaslaması. Eskiden çok daha üst düzeyde bir kaliteden bahsedebiliriz” dedi.

530 konutun yanında projede 1 adet cami ve 4 dükkandan meydana gelen ticaret merkezinin yanı sıra çocuk oyun alanları, spor alanları mevcut olduğunu söyleyen Oral, projenin daha çok insanların sosyal bir yaşantı sürdüreceği türden olduğunu, her dairenin otoparkı olduğunu, sıra kaldırımları, yollarıyla standartlara uygun halde olduğunu belirtti.

“Teknik olarak daireler piyasanın bir tık üstünde”

Tüm konutların eşsiz bir Gümüşhane manzarasına sahip olduğunu, blokların 2 daire üzerine olduğu için bütün daireler güneş aldığını ve komple şehri gördüğünü söyleyen Oral, “Piyasaya baktığımızda TOKİ’nin ciddi bir farkı var. Teknik olarak daireler kesinlikle bir tık üstte” dedi.


Geri Dön