28 / 03 / 2024

TOKİ Güneydoğu'nun en büyük stadlarından birini Diyarbakır'a yapacak!

TOKİ Güneydoğu'nun en büyük stadlarından birini Diyarbakır'a yapacak!

İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük stadlarından birini de Diyarbakır’ da inşa edecek...




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük stadlarından birini Diyarbakır’da inşa edecek. Proje çalışmaları tamamlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadın ihalesi, 30 Ocak’ta Ankara’da yapılacak. 


İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, 11 stad ve bir kapalı spor salonunun ihalesini yaparak inşa etmeye başladı. İhale, inceleme ve hazırlık aşamasında ise 9 stad bulunuyor. Batman’da yapılacak 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun ihalesini tamamlayarak inceleme aşamasına getiren  TOKİ  şimdi de Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük stadlarından biri Diyarbakır’da inşa edecek. 


240 dönüm arsa üzerine inşa edilecek Diyarbakır Stadı’nda 666 kişilik protokol tribünü, bin 74 kişilik VİP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 253 koltuk yer alacak. Statta ayrıca 645 kapalı ve bin 207 açık olmak üzere toplamda bin 852 araçlık otopark ile 75 araçlık otobüs parkı bulunacak. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun ihalesi 30 Ocak’ta TOKİ’nin  Ankara  Bilkent’teki merkezinde gerçekleştirilecek.


11 STADIN İNŞASI DEVAM EDİYOR


TOKİ, Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Adana, Sakarya, Kocaeli ve Antalya illerine yapılacak stadlar ile yine Antalya’ya yapılacak 10 bin kişilik kapalı spor salonunun ihalelerini tamamlayarak inşaat aşamasına geçti. 


Hazırlık, ihale ve inceleme aşamasında ise 9 stad bulunuyor. Hatay ve Batman’da inşa edilecek stadların ihalesi de geçtiğimiz günlerde yapılarak inceleme aşamasına geçildi. Diyarbakır ve İzmir’e inşa edilecek stadlar ihale aşamasına getirildi. Ankara, Edirne ve Elazığ ve Giresun’da inşa edilmesi planlanan stadlar da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu stadlar ihalelerinin gerçekleştirilmesinin ardından inşa edilmeye başlanacak. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön