26 / 04 / 2024

TOKİ ile İstanbul’da yatay mimari dönemi!

TOKİ ile İstanbul’da yatay mimari dönemi!

TOKİ’nin bayramdan sonra satışa çıkaracağı konutlar, yatay mimariyle inşa edildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bin 892 konut için 30 binin üzerinde başvuru beklediklerini açıkladı.



TOKİ Başkanı Ergün Turan, 3,5 yıl önce göreve geldiğinde önemsediğini yatay mimarı ve mahalle konsepti çabasına  örnek teşkil ediyor.


Yatay mimaride iddialı işler yapacaklarını belirten Turan'ın ikinci önemli çıkışı kalitenin yükseltilmesi konusunda olmuştu. istanbul'da  Bayramdan hemen sonra kurayla 2 bin konut satışa çıkacak. 


Kayaşehir’deki yeni konutların konsepti ile sosyal donatı alanları sosyal hayatı ön planda tutan bir tarzda hayata geçirildi. Binaların yüksekliğinin 5, 6 ve sekiz kat olarak tasarlandığı projede caddelerde boylu boyunca binaların altında esnafın kullanabileceği dükkanlar bulunuyor.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, metrekaresi ortalama 3 bin 500 liradan satışa sunulan konutların fiyat-kalite dengesinin orta gelir grubuna hitap eden bir proje olduğunu belirtti. Turan, İstanbul’da oturan ve burada hayatını kazanan ancak evi olmayan vatandaşların alabileceği büyüklüğe ve kaliteye sahip evlere 30 binin üzerinde başvuru beklediklerini söyledi. 



Banka kredisi olmaksızın ev sahibi olma fırsatı sunduklarını belirten Turan, 10-12 yıllık vade imkanı sunduklarını ve vade farkı maliyetlerinin memur maaş zammına göre olacağını açıkladı. 



TOKİ ile İstanbul’da yatay mimari dönemi!



Turan, ilk kez bir  TOKİ  projesinde 1+1 tipinde dairelere konulmasını şu şekilde değerlendirdi: '' Bizim bugüne kadar yaptığımız konutlarda 1+1 tipini hiç düşünmedik. Ancak Kayaşehir projesinde binaların altını dükkan olarak tasarladığımız için burada mimari zorunluluktan kaynaklanan küçük bölümler ortaya çıktı. Buraları mecburen 1+1 daireler olarak planladık. Burada duyurduğumuz 193 adet 1+1 daire sadece bu bölgede değil. Yaklaşık 4000-5000 konuttan oluşan birkaç bölgedeki toplam 1+1 sayısıdır bu.”


TOKİ Başkanı Ergün Turan, son yıllarda ürettiği konutlarda ciddi bir kalite artışı olduğunu ifade etti. Turan, idareye açılan dava sayısında çok büyük düşüşler olduğunu söyledi. Hatasız ve kaliteli üretim çıtasını her yeni projede yukarı taşıdıklarını açıklayan Turan, ihale şartnamelerinde yüklenici firmaların işi başkasına devretmeme şartı koyduklarının bilgisini söyledi.




Yeni Şafak


Geri Dön