29 / 03 / 2024

yatay mimari

yatay mimari

Yatay mimariyi yaygınlaştıracaklarından bahseden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülkemize uzunca bir süredir hâkim olan çirkin, ruhsuz, kimliksiz yapı inşası dönemini sona erdirerek, gelenekle geleceği harmanlayan yeni bir devri başlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni gecekondu inşası kesinlikle yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık şehirlerimizin dış güvenliğini surlar ve hendeklerle koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücüyle sağlayamayacağımız bir yere gelmiş durumdayız." diye konuştu...

Şehirleşmede yatay mimari esas alınacak!

Şehirleşmede yatay mimarinin esas alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kentsel ortak yaşam, kentsel aidiyet, mahalle kültürü ve kent bilincini geliştirecek strateji ve uygulamaların yaygınlaştırılması sağlanacaktır" dedi...

Yatay mimari anlayışıyla yeni yerleşimler!

Kentte ve kırda yeterli ve yaşanabilir konut üretimlerini sürdüren TOKİ, Erzincan, Konya ve Aydın'da yatay ve yerel mimari hassasiyetlerin yansıtıldığı konut projeleri hayata geçiyor...

Kentsel dönüşüm en az terör kadar önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum kentsel dönüşümün en az terörle mücadele kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, tüm illerde bu sürece destek olacaklarını söyledi...

Sakarya yatay mimariyle gelişiyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, kentin yatay mimariyle geliştiğini, çevrenin, yeşilin, doğanın ve su kaynaklarının korunmasından asla taviz vermediklerini söyledi..

Murat Kurum: İmar planlarında yatay mimariye önem vereceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak yeni imar planlarını hazırlıyoruz. Biz imar planlarında artık yatay mimariye önem vereceğiz. " dedi...

Mevlüt Uysal: Yatay mimariden taviz yok!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "İmar artışı nihayetinde mutluluk değil, sıkıntı getiriyor. Artık içimize sinen, bizi rahatlatan ve güzel görünen şey yatay mimaridir. Biz de 'estetikten, yatay mimariden taviz yok' diyoruz" dedi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkmaksa yıkacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz medeni olmayı o beton yükselişlerde değil, toprağa yakın olma şeklindeki mimari anlayışımızda bulacağız. Ben bu noktada Çevre Şehircilik Bakanıma da söylüyorum. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın, yıkmaksa yıkacağız." dedi...

Yatay mimariyle güvenli yaşamanın peşinde koşmalıyız!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yapılara ilişkin kurallar, kat irtifa sınırları, yapı denetim kuralları, hepsi bizler için var olan şeylerdir. Çoluk çocuğumuza, komşularımızın çocuklarına, gelecek nesillere bir bombayı miras bırakmamalıyız." diye konuştu.

Dikey mimari mi, yatay mimari mi? Yoksa müstakil ev mi?

Dikey yapılaşma mı, yatay yapılaşma mı? Yoksa müstakil ev mi? İşte günümüzdeki en büyük sorunlardan biri bu. Dikey yapılaşmanın olduğu yerlerde de, yatay yapılaşmanın olduğu yerlerde de aynı yoğunluk var...

Başbakan Yıldırım: Artık yatay mimariyi geliştireceğiz!

Başbakan Binali Yıldırım TOKİ tarafından Kocaeli Gölcük'te yürütülen Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreninde, depreme karşı şehirleri çevre bilinciyle kurmanın önemli olduğunu vurguladı.

TOKİ ile İstanbul’da yatay mimari dönemi!

TOKİ’nin bayramdan sonra satışa çıkaracağı konutlar, yatay mimariyle inşa edildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bin 892 konut için 30 binin üzerinde başvuru beklediklerini açıkladı.

Dikey binaların yerini yatay binalar alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Planlı İmar Yönetmeliği Taslağı” ile çok katlı binaların tarih olması bekleniyor. Dikey binaların yerini yatay binalar alacak.

Başbakan Yıldırım: Yatay mimaride daha fazla sıcaklık var!

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'ne katıldı. Başbakan Yıldırım, "Dikey mimariden ziyade yatay mimaride daha fazla sıcaklık var, daha fazla ruh var" dedi.

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Siltaş Korupark yıl sonunda teslim! 114 konut ve 9 villalık yeni proje!

Siltaş Yapı tarafından hayata geçirilen Siltaş Korupark projesi, oksijen deposu Aydos Ormanı’nın yanı başında yatay mimari konseptiyle ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralamaya hazırlanıyor.

Emlak Konut GYO Nezihpark Bahçekent satışta! 15 yıla varan vade fırsatıyla! 

Az katlı ve yatay mimari anlayışıyla konforu ve güvenliği odağına alan Nezihpark Bahçekent projesinde satışlar başladı. Emlak Konut GYO'dan 15 yıla varan vade fırsatıyla ev sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

İklim krizine yatay mimari çözümü!

Dünya genelinde iklim krizi giderek artıyor. Bu durumunun şehir planları da etkilediğini söyleyen İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yapılaşmanın baştan aşağı değişeceğini dile getirdi. 

Tema İstanbul 2 ön talep topluyor! Yeni proje!

Tema İstanbul projesinin yeni etabı Tema İstanbul 2 ön talep topluyor. Proje yatay mimari anlayışıyla hayata geçirilecek.

TOKİ'den yatay mimari atağı: Zemin+5 kat geçilmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde TOKİ konutlarını ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'un açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın '130 bin konut yaptık zemin artı 5’i geçmedik' başlıklı yazısı...

Velux Ankara'da yatay mimari ön planda!

Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity ortaklığı ile hayata geçirilen ve Ankara Yenimahalle’de bir yatay mimari örneği olarak inşaat çalışmaları süren Velux Ankara, toplam 72 bin metrekare büyüklüğünde proje alanında inşa ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Çarpık yapılaşmayla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık" dedi.

TOKİ Hatay'da inşa ettiği 7 bin 695 konutun teslimini gerçekleştirdi! 

Ülke genelinde yatay mimari anlayışı ile vatandaşlar ev sahibi yapan TOKİ, Hatay'da inşa ettiği 7 bin 842 konutun 7 bin 695'nin teslimini gerçekleştirdi. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Kerem Güney Avcı: Yatay mimari geleceğin yapı trendi!

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı yaptığı açıklamada, yatay mimarinin geleceğin yapı trendi olacağını söyledi.

Yatay mimari geleceğin trendi olacak!

Son yıllarda meydana gelen şiddetli depremler ve koronavirüs salgını yapay mimariye olan talebi arttı. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yatay mimarinin geleceğin trendi olacağını belirtti. 

yatay mimari Haberi

yatay mimari

Beykoz’daki Cam ve Billur Müzesi’nin açılışına katılan Recep Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yatay mimariyi yaygınlaştıracaklarını açıkladı. Erdoğan, “Ülkemize uzunca bir süredir hâkim olan çirkin, ruhsuz, kimliksiz yapı inşası dönemini sona erdirerek, gelenekle geleceği harmanlayan yeni bir devri başlatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HARAP KÖŞKLERİ AYAĞA KALDIRDIK

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre;  Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:  “Maalesef ülkemizde bir dönem, ecdat mirasına çok hoyrat davranılmış, nice güzel eserler yerle yeksan edilmiştir. Dolmabahçe’deki harap haldeki mekanları restore ederek, önce Başbakanlık şimdi Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanıyoruz. Beylerbeyi Sarayı takibimizle Meclis Başkanlığı tarafından restore edildi. Daha sonra yine Cumhurbaşkanlığı bünyesinde değerlendirdik. Aynı şekilde büyük bir vefasızlıkla harabeye dönen Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nü restore ederek ülkemizin sembol eserlerinden biri haline getirdik. Yıldız Sarayı’nın diğer...