25 / 04 / 2024

TOKİ ile Şanlıurfa'da ailelerin yüzü gülüyor!

TOKİ ile Şanlıurfa'da ailelerin yüzü gülüyor!

Şanlıurfa'da dar ve orta gelirli aileler için Karaköprü'nün gelişmekte olan mahallesi Maşuk-Seyrantepe'de TOKİ tarafından yapılan konutlar ailelerin yüzünü güldürüyor.



Maşuk'ta 5'inci bölgede inşa edilen 642 dairelik  TOKİ  konut projesi, sakinlerine rahat, konforlu ve güvenli bir yaşam sunuyor. Çocuk parkları, kamelyalar ve yeşil alanlarıyla konut sakinlerinin sağlıklı bir çevrede sosyalleşmesini sağlayan yerleşim yeri, günün ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemeleriyle ailelerin yaşam standardını yükseltiyor.

ENGELLİLER UNUTULMADI

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Denetim Başkanı Kamile Çelik, siteye ilk taşınanlardan. 2018'in Ağustos ayında anahtarını teslim aldığını belirten Çelik, TOKİ'nin yeni yaşam alanında engelliler için sunduğu ayrıcalıklardan duyduğu memnuniyeti şöyle anlatıyor: "Daha önce Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesi'nde ikamet ediyordum. Engellilere uygun yapılmayan eski evimde günlük yaşantımda çok sıkıntı yaşıyordum. Arkadaşlarımı evimde ağırlayamıyordum. TOKİ konutlarının en beğendiğim yanı, engelli vatandaşların düşünülerek gerekli düzenlemelerin yapılmış olması. Asansörler ve girişlerin engellilere uygun olması çok güzel, dernekten gelen arkadaşlarımı rahatlıkla evimde misafir ediyorum."

"YAŞAM KOŞULLARIMIZ İYİLEŞTİ"

Bahçelievler Mahallesi'nden TOKİ konutlarına taşınan Zeynep Karadağ, konut sakinlerinin ihtiyaçları düşünülerek yapılan sağlıklı çevre düzenlemesinin yaşam koşullarını iyileştirdiğini ifade ediyor. Yaklaşık 2 ay önce yeni yuvalarına taşındıklarını söyleyen Karadağ, kızı ve oğluyla birlikte yaşıyor. "Evimizde sıcak suyumuz sınmada sorun yaşamıyoruz, ses ve ıs ya timi gayet iyi. Sitedeki ortak alan temizliğinden, çevre düzeninden ve site yönetiminin ilgisinden memnunuz" diyen Karadağ, sitedeki imkânların, yeni yaşam alanlarına alışmalarını kolaylaştırdığını söylüyor. Karadağ, henüz çok yeni olmalarına rağmen sitedeki komşularıyla iyi ilişkiler kurduğunu belirterek, "Allah kısmet ederse rahat bir yaşam sürerek taksitle ev sahibi olacağız" diyor.

"KENTİN EN GÜZEL YERİNDE EV SAHİBİ OLDUK"

TOKİ'nin sunduğu bütçeye uygun ödeme planıyla ev sahibi olmanın sevincini yaşayan Cuma Alat, uzun zamandır ev almak için para biriktirdiğini anlatıyor: "Ev sahibi olmak için para biriktiriyorduk. TOKİ konutlarını duyduk ve başvuru kurallarını öğrendik. Şansımızı denemek istedik, ismimizi yazdırdık, biz de konut çekilişine katıldık ve kentin en güzel yerinde bu güzel ev nasip oldu bize." Oto elektrik işiyle meşgul olan Alat, taksitlerin ekonomilerini zorlamadığını, kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olduklarını söylüyor.

Eşi ve iki çocuğuyla yaşayan Cuma Alat, günün her saatinde merkezi sistem sıcak su ve ısınma imkânına sahip olduklarını belirterek, "Şanlıurfa’da ikamet edenler bilir, Maşuk bölgesi oldukça sakin ve güzel bir yer. TOKİ, burada aileleri düşünerek güzel bir yaşam alanı oluşturmuş. Emek veren herkese teşekkür ederim" diyor.

"ASANSÖRLE ZORLANMADAN EVİME ULAŞABİLİYORUM"

1974’te Kıbrıs'ta 50'nci Piyade Alayı 3'üncü Tabur ile harekâta katılan 64 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Mustafa Akgül, ayaklarında savaşın ağır izlerini taşıyor. "Sonunda rahata kavuştum" diyen Akgül, 20 yıl yaşadıkları Bamyasuyu Mahallesi'nden TOKİ konutlarına taşınmış. Eşi Zeliha Akgül ile yeni evlerinden çok memnun olduklarını dile getiren Mustafa Akgül, "Ayaklarımda sıkıntı var, daha önceki evimizde merpeni kullanıyordum ve çok zorlanıyordum. Burada ise asansörümüz var. Zorlanmadan evime rahatlıkla ulaşıyorum" diyor.

Site yönetiminin konut sakinlerinin ev ve ortak alanlarla ilgili sıkıntılarıyla yakından ilgilendiğini, sorunların hızlıca çözüme kavuşturulduğunu belirten Zeliha Akgül, "Bu ilgi bizi çok memnun ediyor. Burada yaşamanın getirdiği pek çok avantaj var ve mutluyuz" diye konuşuyor.

"YAŞAM STANDARTLARI ÇOK İYİ"

Konutların yanı sıra ortak kullanım alanlarındaki tasarım ve düzenlemelerin konut ı sakinlerinin yaşam, kalitesini artırdığına, hayatlarını kolaylaştırdığına dikkat çeken Rabia Urucu, sitedeki yakın komşuluk ilişkilerinden de oldukça memnun. Çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları, peyzaj düzenlemeleriyle site sakinlerine nefes alacak alanlar sunulduğunu anlatan Urucu, çocukların site içinde güvenle oynamalarının aileler için çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. Rabia Urucu, 104 metrekare büyüklüğündeki evlerinin ferah ve kullanışlı olduğunu belirterek, "Biz ev kadınlarının en fazla zaman geçirdiği yer mutfak. Mutfak gibi diğer odaların düzeni de çok iyi. Konutlar, içinde yaşayacak ailelerin ihtiyaçları düşünülerek yapılmış" diyor

"HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN TEKNOLOJİYİ TAKİP EDİYORUZ"

Konut sakinlerinin sitede rahat ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyleyen Site Müdürü İbrahim Halil Kaya, 21 bin 100 metrekare alan üzerine kurulu, 16 blok şeklinde planlanan 648 daireden oluşan konut alanında yedi blok görevlisi, teknik personel, halkla ilişkiler ve muhasebe departmanlarıyla toplam 10 personelle hizmet verdiklerini söylüyor. Ortak alanların temizliğini, bakımını ve iyileştirmesini sağladıklarını söyleyen Kaya, yaşam alanında, site sakinlerinin birlikte vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği spor alanları, çocuk oyun alanları, basketbol sahaları ve kamelyaların olduğunu, yeterli sayıda otopark bulunduğunu belirtiyor. Gece gündüz zaman kısıtı koymadan konut sakinlerinin ev veya ortak yaşam alanlarıyla ilgili sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kaya, "Sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak amacıyla yeni gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip e-diyoruz" diye ekliyor.

"ŞEHİR TASAVVURUMUZU YEŞİL ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİYORUZ"

Karaköprü'nün, Güneydoğu'nun en hızlı büyüyen ilçesi olduğunu ifade eden Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçede yoğun bir konut üretim sürecinin yaşandığına dikkat çekerek, "Karaköprü'nün gelecekte sadece betonarme yapılara hapsolmuş bir ilçe olmaması için şehir tasavvurumuzu yeşil alan üzerine inşa ediyoruz. Hedefimiz, gelecek nesillere nitelikli konut alanlarına sahip yerleşimler bırakmak" diyor.

Karaköprü'ün Seyrantepe Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarının ilçede artan konut ihtiyacını karşıladığını belirten Baydilli, şöyle devam ediyor: "Seyrantepe Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek adına mahallemizde çalışmalarımız sürüyor. Yol, park, yeşil alan, fırın ve market gibi ihtiyaçları karşılıyoruz. Talep üzerine iki tane fırın inşa ettik ve hizmete koyduk. Mahallemizde içinde yeşil alan, market, amfi, tiyatro alanı ve semt pazarının olduğu bir kompleks yaptık. Toplu konutlarda yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz. Karaköprümüzü modern ve yaşanılabilir bir ilçe hâline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz."


Geri Dön