20 / 04 / 2024

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi!

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyası çerçevesinde son dakika gelişmelerini paylaştı ve "Arsa için başvuran vatandaşımızın sayısı 67 bine, ilk iş yeri için başvuru sayısı da 20 bine ulaştı." açıklamasında bulundu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon altyapılı arsa ve ilk etapta verilecek 28 ildeki 10 bin iş yerini kapsayan "İlk Evim Arsa" ve "İlk İş Yerim" kampanyasının başvuruları ile ilgili olarak "Arsa için başvuran vatandaşımızın sayısı 67 bine, ilk iş yeri için başvuru sayısı da 20 bine ulaştı." açıklamasında bulundu. 

Bakan Kurum, NTV canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı TOKİ eliyle yapılacak, "İlk Evim İlk İşyerim" projesinin sosyal konut ayağı ile "İlk Evim Arsa" ve "İlk İş Yerim" kampanyalarına ilişkin detayları paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı projeye desteğini ilk günden itibaren hiç bırakmadığına dikkat çeken Murat Kurum, bugüne kadar konut için yaklaşık 7,5 milyon vatandaşın başvuru yaptığını, 4 milyon 442 bin vatandaşın da sürece ilişkin işlemlerini tamamladığını açıkladı.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi! 

Konut sayısını ilk etapta 250 bin olarak belirlediklerini, 2028 yılına kadar da 500 bin konut inşa edileceğini dile getiren Kurum, 100 bin altyapılı arsa sayısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 1 milyon olarak güncellendiğini belirtti. Bakan Kurum, "İlk Evim İlk İş Yerim" kampanyası çerçevesinde 10 Ekim tarihinde başvuruları başlayan 1 milyon altyapılı arsa ve ilk etapta verilecek 28 ildeki 10 bin iş yerini  kapsayan kampanyasının başvurularına ilişkin olarak "Bugün için arsalara başvuran vatandaşımızın sayısı 67 bine, ilk iş yeri için başvuru sayısı da 20 bine ulaştı" açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum arsa başvurularının 7 Kasım'a, konut başvurularının da 31 Ekim tarihinde sona ereceğini belirtti. Kurum, 1 milyon konut amaçlı arsanın dağılımını illere ve ilçelere göre gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "81 ilimizde arsaların yüzde 40'ını şehir merkezlerinde, yüzde 60'ını ilçelerde olacak şekilde belirledik" şeklinde konuştu. Arsaların bazı şehirlerdeki dağılımını paylaştıktan sonra elektrik, su, yol gibi altyapısını hazırlayacaklarına dikkat çeken Murat Kurum, vatandaşların daha sonra kendi projelerini inşa edebileceklerini, arsalar için proje desteği sağlayacaklarını vurguladı. 


Geri Dön