16 / 04 / 2024

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde 30 ilin kura çekilişleri tamamlandı!

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde 30 ilin kura çekilişleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde 30 ildeki ilk 3 etabın da kura çekimleri tamamlandı.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde 30 ildeki ilk 3 etabın da kura çekilişleri tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül tarihinde açıkladığı "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde ilk kuralar 7 Kasım tarihinde Ardahan ve Şırnak'ta çekildi.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinde 30 ilin kura çekilişleri tamamlandı!

Bu tarihten 7 Aralık 2022 tarihine kadar Şırnak ve Ardahan dışında, Kars, Siirt, Iğdır, Batman, Ağrı, Mardin, Van, Şanlıurfa, Hakkari, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kilis, Malatya, Muş, Tunceli, Bolu, Karaman, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Konya'da da noter huzurunda yapılan kura çekilişleriyle söz konusu projenin ilk 3 etabına ilişkin kuralar da tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çekilen Kuralarla, 899 bin 814 konuttan 62 bin 928'inin hak sahipleri de belli oldu.

Yine verilen detaylara göre, proje kapsamında 1220 şehit ailesi ve gazi, 5 bin 408 engelli, 14 bin 495 emekli, 26 bin 422 genç ve 18 bin 961 diğer kategorilerdeki hak sahipleri de asil ve yedek listelerde yer aldı.


Geri Dön