19 / 03 / 2024

TOKİ İstanbul 2019 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul 2019 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kura çekilişi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki binlerce kişinin merakla beklediği TOKİ İstanbul kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte sözleşme detayları...



Yüz binlerce kişinin merakla beklediği  TOKİ  İstanbul kura çekilişi sonuçlarıiçin takvim belli oldu. 318 bin kişinin yakından takip ettiği konular arasında yer alan TOKİ İstanbul kura çekilişi noter huzurunda düzenlenecek.

TOKİ'NİN İSTANBUL KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 kişi başvuruda bulundu. İstanbulluların merakla beklediği kuralar haziran ayı sonu ve temmuz ayı başında çekilecek.

İstanbul’da ilk kura, Başakşehir Kayabaşı’nda 157 bin 474 başvurunun yapıldığı 4 bin 467 konut için 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Silivri Alipaşa’da bulunan 685 konut için 28 Haziran’da, Tuzla'da yer alan 500 konut için 1 Temmuz’da, Başakşehir Ayazma'da bulunan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere'deki 337 konut için ise 2 Temmuz tarihinde düzenlenecek.

SÖZLEŞME İMZALANIRKEN NELER YAPMAK GEREKECEK?

1. İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden onaylı vukuatlı nüfus kayıt örneği ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar için 3 (üç ) yıl),

2. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç olmak üzere diğer 3 kategoriden hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlar, İl/İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü’nden başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulün bulunmadığına dair belge.

TOKİ'den İstanbul'a 475 yeni konut!

50 bin sosyal konut kampanyasında 15 bin 125 konutun kurası çekildi!


Geri Dön