23 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları isim isim tam liste!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları isim isim tam liste!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kampanyasında kuralar çekiliyor. Toplam 4 bin 467 aile ev sahibi oluyor. Kura sonuçları noter huzurunda açıklanıyor. İşte TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları isim isim tam liste...



TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyası kapsamında İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda üretilecek toplam 4 bin 467 adet konutun kurası çekiliyor. Kayabaşı'ndaki kura çekimi iki ayrı günde gerçekleştiriliyor. Önce 2+1 tipi konutlar sahiplerini bulacak, daha sonra da 3+1 tipi konutların kurası çekilecek. Projedeki 4 bin 467 adet konuta toplam 157 bin 391 başvuru geldi.

TOKİ İstanbul 50 bin konut projesinde talep toplanan 2+1 tipi konutlar 238 bin TL'den, 3+1 tipi konutlar ise 399 bin TL'den alıcıların beğenisine sunuldu. Projede KDV oranı yüzde 1 olarak açıklandı. 

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları isim isim tam liste

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları İstanbul Fatih Yenikapı'da yer alan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde noter huzurunda açıklanıyor. 

TOKİ Kayabaşı 2019 projesinde 2+1 daireler için 500 TL, 3+1 daireler için ise 1.000 TL başvuru bedeli ödendi. Ödenen başvuru bedelleri, kura sonucunda ev almaya hak kazanamayanlara geri ödenecek. 

TOKİ Kayabaşı kurasında, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında T.Halk Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden geri alabilecek.

TOKİ Kayabaşı'nda sözleşme ne zaman imzalanacak?

Kura çekilişi sonrasında konutu belli olan alıcılar TOKİ'nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş’nin  TOKİ  tarafından bildirilecek şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak.

Sözleşme imzalanırken istenilen belgeler

1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklar.

TOKİ Kayabaşı cayma hakkı

Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren 14 gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip. Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip.

TOKİ Kayabaşı'ndan alınan ev ne zaman devredilebilir?

TOKİ Kayabaşı projesinde 2+1 konut tipindeki konutlarda hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler. 3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 yıl sonrasına kadar devredemeyecekler.

TOKİ Kayabaşı'nda inşaat başladı mı?

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesinde inşaat çalışmaları henüz başlamadı. Projenin ne zaman teslim edileceği TOKİ tarafından duyurulacak. 

 

2+1 daire kura sonuçları için tıklayın

3+1 daire kura sonuçları için tıklayın

 

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön