29 / 03 / 2024

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.



Çekmeköy Çınarköy Evleri Projesi'nde inşat çalışmaları devam ederken Çevre, Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da bir askeri alanını daha sosyal konutlar inşaatı için imara açtı. İstanbul Maltepe'de bulunan 528 bin metrekarelik askeri kışla arazisi TOKİ’ye devredilerek  7 katlı “sosyal konutlar” için arazi olarak ayrıldı.

Maltepe Atışokulu Mahallesi'ndeki askeri arazi için TOKİ'nin hazırladığı imar planı değişikliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Bakanlık, imar planı dosyasını onayladıktan sonra itirazlar için askıya çıkardı.

Maltepe'deki imar planı açıklama raporunda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 11. Kalkınma Planı kapsamında ‘100 bin Sosyal Konut Projesi’ çalışmaları yürütüldüğüne dikkat çekildi. 

100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında vatandaşların barınma ve konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Maltepe'de bulunan, Milli Savunma Bakanlığı adına olan tahsisleri rafa kaldırılan ve TOKİ’ye devredilen taşınmazlarda, kentsel yaşam alanı üretimi çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

Bu doğrultuda İstanbul'un imar planı anayasası kabul edilen 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nda ‘Askeri alan ve Askeri Güvenlik Bölge’ fonksiyonuna sahip olan 528 bin metrekarelik arazinin özelliği ‘Kentsel Gelişme Alanı’ olarak değiştirildi.

 


Geri Dön