19 / 04 / 2024

TOKİ Kandıra projesi ne zaman başlayacak?

TOKİ Kandıra projesi ne zaman başlayacak?

Kandıra Belediyesi’nin, TOKİ ile birlikte yürüttüğü toplu konut projesinde arazideki mülkiyet sorunu çözüldü, proje başlıyor. Ünal Köken, "Kandıra’da yeni bir alt merkez oluşturma amacını taşıyoruz” dedi.



Kandıra Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi ile birlikte yürüttüğü Kandıra Toplu Konut Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Eski hindi üretim çiftliğinin yerine yapılacak olan Kandıra Toplu Konut Projesi kapsamında 10 dönümlük ticaret alanı ve 39 bin metrekarelik park alanıyla ilk ve orta öğretim alanları oluşturulacak.

 

YENİ BİR ALT MERKEZ

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Yaptığımız hizmetlerde ön planda tuttuğumuz tek şey var o da vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda hayatlarını sürdürmeleridir. Kandıra Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde yürüttüğümüz toplu konut projemizde Kandıra’da yeni bir alt merkez oluşturma amacını taşıyoruz” dedi.

 

MÜLKİYET SORUNU GİDERİLDİ

Proje arazisindeki mülkiyet sorununun giderildiği ve alt yapı çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. 1/5’lik nazım imar planları ağustos ayında Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelecek. Eylül ayında ise 1/1000’lik uygulama planı Kandıra Belediye Meclisi’nden geçip imar komisyonuna sunulacak. Toplam 208 konutluk projenin inşaatına bu yıl sonunda başlanması düşünülüyor.


Bizim Kocaeli


Geri Dön