23 / 04 / 2024

TOKİ Kayseri Konutları'na 11 bin başvuru geldi!

TOKİ Kayseri Konutları'na 11 bin başvuru geldi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayseri'de emeklilere yönelik yapılması planlanan 250 konut için yaklaşık 11 bin kişi başvurdu. Kuraya katılmak isteyen başvuru sahiplerinin merkeze girişi sırasında izdiham yaşandı.



Kadir Has Kongre Merkezi'nde, TÖKİ'nin emeklilere yönelik evleri için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kura çekildi. Kuraya katılmak isteyen başvuru sahiplerinin merkeze girişi sırasında izdiham yaşandı. Kongre merkezinin merpenlerinde uzun kuyruklar oluşurken, çocuklarıyla gelen kadınlar ve engelli vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çekilişi takip etmek için içeri giren vatandaşlar ise oturacak yer bulmakta zorlandı.  TOKİ  emekli projeleri uzmanı Hüseyin Ayhan, "Bugün Kayseri'de 250 konutun hak sahiplerini belirleyeceğiz. Mimarsinan bölgesine yapılacak projenin 18 Nisan'da ihalesi gerçekleştirildi. Emeklilerimiz yüzde 10 peşin fiyatına, 240 ya da 180 ay vadeyle ev sahibi olabilecek. Bu evler ortalama 80 metrekare, bazı projeler 78 metrekare civarında. Kayseri'de 250 konut için 10 bin 753 başvuru aldık." Kura sonucu ev sahibi olacağını öğrenen 65 yaşındaki Ömer Arslan ise gecekonduda yaşadığını, apartman dairesinde oturacağı için mutlu olduğunu dile getirdi. 


YÜKSEK KALİTE ANADOLU'YA TAŞINIYOR 


Öte yandan Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tara18 Nisan'da ihalesi gerçekleştirilen projede emekliler yüzde 10 peşin fiyatına, 240 ya da 180 ay vadeyle ev sahibi olabilecek. Bu evler ortalama 80 metrekare, bazı projeler 78 metrekare civarında. Denizli'de inşa edilen 1500 lüks konut, lansmana özel yüzde 12'lik indirimle satışa sunuldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu'ya taşıyoruz." dedi. Anadolu'ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli'nin oluşturduğunu dile getiren Kurum, proje ile birlikte Denizli'ye ilave istihdam oluşturulduğunu kaydetti. Proje içerisinde 8 ve 5 biner metrekarelik iki park alanı olacak. Yapılan ön talep başvurusunun bine yaklaştığı bilgisini veren yetkililer metrekare fiyatlarının ortalama 2 bin 700 lira olduğunu belirtti. 




Zaman



Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin emekliler için yaptırdığı az sayıdaki konutun kura çekimine katılan binlerce vatandaş, binaya girmek için ecel terleri döktü TOKİ tarafından Kayseri'de emeklilere yönelik yapılması planlanan 250 konut için 11 bin kişi başvurdu. Kadir Has Kongre Merkezi'nde, TOKİ'nin emeklilere yönelik evleri için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kura çekildi. Başvuru sahiplerinin merkeze girişi sırasında izdiham yaşandı. Merdivenlerde uzun kuyruklar oluşurken, çocuklarıyla gelen kadınlar ve engelli vatandaşlar zor anlar yaşadı. İçeriye giren vatandaşlar ise oturacak yer bulmakta zorlandı. 


TOKİ emekli projeleri uzmanı Hüseyin Ayhan, emeklilere yönelik her ilde 2+1 niteliğinde ve 250 liradan başlayan taksitlerle konut projeleri hazırladıklarını söyledi. Projenin 30 ilde sürdüğünü anlatan Ayhan, "Mimarsinan bölgesine yapılacak projenin 18 Nisan'da ihalesi gerçekleştirildi. Emeklilerimiz yüzde 10 peşin fiyatına, 240 ay vadeyle ev sahibi olabilecek. Bu evler ortalama 80 metrekare, bazı projeler 78 metrekare civarında. Kayseri'de 250 konut için 10 bin 753 başvuru aldık. Türkiye çapındaki en yoğun başvurulardan biri oldu" dedi. Ayhan, taksitlerin, proje tamamlanıp ev teslim edildikten bir ay sonra ödenmeye başlanacağını da kaydetti. 


Yeniçağ



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin kura çekimi Kayseri'de 250 konut çin 11 bin kişi başvurunca kura çekilişi stadda yapıldı. 


TOKİ tarafından Kayseri'de emeklilere yönelik yapılması planlanan 250 konut için yaklaşık 11 bin kişi başvurdu. Başvuru sayısı çok olunca kura çekilişi Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kuraya katılmak isteyen başvuru sahiplerinin merkeze girişi sırasında izdiham yaşandı. Tribünler tamamen dolarken kongre merkezinin merdivenlerinde uzun kuyruklar oluştu. 

2 + 1 büyüklüğündeki dairelerin aylık 250 liralık taksitlerle satılıyor. Aynı proje kapsamında 30 ilde daha emekliler için konut üretiliyor. Ödemeler dairelerin teslim edilmesinden 1 ay sonra başlıyor. 


Güneş


Geri Dön