28 / 03 / 2024

TOKİ, konut taksitlerini arttırmayacak!

TOKİ, konut taksitlerini arttırmayacak!

Toplu Konut idaresi (TOKİ), yıl sonuna kadar memur maaşlarına herhangi bir artış yapılmaması durumunda, 2015 Temmuz ayına kadar konut alıcılarının taksit ve borç bakiyelerinin artmayacağını açıkladı.



TOKİ, konut satışlarındaki taksit ve borç bakiyelerinin yanlış hesaplandığı yolunda çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. TOKİ'nin açıklamasında şöyle denildi: "idaremizce satışa sunulan projelerin taksit ve borç bakiyelerinin belirlenmesinde iki ayrı oran kullanılmaktadır. 

Bunlardan biri, bir önceki altı aylık Memur Maaş Artış Oranı (MMAO), diğeri ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) arasından seçilen en düşük orandır. Uygulamalarımızda esas alınan oranlar, yorumlara sebebiyet vermemek amacıyla idaremizce hesaplanmamakta olup, ilgili ve yetkili kurumlar olan Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) ve Başbakanlık Türkiye istatistik Kurumu'ndan talep edilmekte, söz konusu kurumlar tarafından idaremize bildirilen oranlar hiçbir değişiklik yapılmadan kullanılmaktadır. Temmuz 2014 ayında memur maaşlarına zam yapılmamıştır. Yıl sonuna kadar da herhangi bir artış yapılmaması durumunda, Temmuz 2015 ayına kadar konut alıcılarının taksit ve borç bakiyeleri artmayacaktır." 


Yurt Gazetesi


Geri Dön