16 / 04 / 2024

TOKİ Konya Evleri'ne 6 bin 500 kişi başvurdu!

TOKİ Konya Evleri'ne 6 bin 500 kişi başvurdu!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Konya Şubesi Başkanı Gülhan Çağlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini belirterek, TOKİ başvurularının devam ettiğini yaşanan toplumsal olaylardan dolayı temel atma töreninin biraz ertelendiğini ifade etti.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evi olmayan emeklilerin konut sahibi olabilmeleri için özel bir projeyi hayata geçirmişti. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Konya Şubesi Başkam Gülhan Çağlar, TOKİ'nin emeklileri ev sahibi yaptığı projeye Konya'dan 6 bin 500 kişi başvurdu. Emekliler Derneği Konya Şubesi Başkanı Gülhan Çağlar, projeye ilginin yoğun olduğunu ifade etti. 


Başkan Çağlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini belirterek şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde TÜED olarak Ankara'da Bakan Soylu ile görüştük. Kendisine emekli konutlarının yılan hikâyesini döndüğünü belirttik. Ancak Bakan Soylu, 15 Temmuz girişimi olmasaydı. Hükümetin ilk işinin emekli konutlarının olduğunu ifade etti. Bakan Soylu, toplumsal olumsuzluklardan kaynaklı 2 ay gecikmeyle emekli konutları için harekete geçeceklerini anlattı." 


TOKİ KONUTLARI KOZAĞACA YAPILACAK 

TOKİ başvurularının devam ettiğim belirten başkan Gülhan Çağlar, "Ankara'ya gittiğimiz zaman Konya'dan başvuru yapan 6 bin 500 kişinin bilgisini TOKİ'ye teslim ettik. Başvurularımız hala devam ediyor. İnsanlar asla umutsuzluğa kapılmasın. İlk başta başvuru yapmak ya da son zamanlarda başvurmak arasında hiçbir fark yok. Bana çıkmaz diye düşünmesinler. Çünkü kura çekimi şeklinde olacak. Şans kime çıkarsa o ev sahibi olacaktır. Bakan Soylu'nun söylediği gibi bu haktan faydalanmak isteyen evi olsun olmasın herkes faydalanabileceğini aktardı. Tabii burada evi olmayanlara önceli tanınacaktır, ilk etap olarak 600 daire yapılacak. Ödemeler konusunda farklılıklar olacaktır" diye konuştu.




Anadolu'da Bugün


Geri Dön