28 / 03 / 2024

TOKİ kura çekilişi iptal mi edildi?

TOKİ kura çekilişi iptal mi edildi?

TOKİ kura çekilişleri iptal mi, ertelendi mi sorusu sabah saatlerinden itibaren yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki TOKİ kura çekilişi iptal mi ertelendi mi?



TOKİ kura çekilişleri iptal mi sorusu başvuru yapan vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Kura çekiliş tarihlerini merak edenler konu hakkında arama motorlarında araştırmalarına devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün Türkiye'de görülmesinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bir dizi önlem aldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi hakkında önemli bir açıklama yaptı.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞLERİ İPTAL Mİ, ERTELENDİ Mİ?

TOKİ tarafından hak sahibi olamayanların başvuru tutarlarının banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık riski sebebiyle kuralar ertelendi.

TOKİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

TOKİ'nin Twitter hesabın üzerinden yapılan açıklamada, küresel çapta yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs salgınına karşı tüm kurumların etkin ve koruyucu önlemler aldığı bildirildi.

"Devletimizce bugüne dek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında, kuraları sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ertelenmiştir." ifadesinin yer aldığı açıklamada kura tarihlerinin daha sonra web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilan edileceği bildirildi.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde yapılacak.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

2) "En Az yüzde 40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra belli olacak.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru tutarlarını, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecek.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve fiyatları belirlendikten sonra İdare tarafından belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecek.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması halinde konut belirleme kurası ile beraber ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecek.

TOKİ'den ev çıkmayanlar dikkat! Bankaya gitmenize gerek yok!


Geri Dön