23 / 04 / 2024

TOKİ Mamak Evleri'nin merkezi ısıtma sorunu mecliste!

TOKİ Mamak Evleri'nin merkezi ısıtma sorunu mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mamak Kusunlar Mahallesi'nde dar gelirli aileler için yapılmış olan TOKİ projesinin merkezi ısıtma sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..



TOKİ Mamak Evleri nin merkezi ısıtma sorunu mecliste!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Mamak Kusunlar Mahallesi'nde dar gelirli aileler için yapılmış olan  TOKİ  projesinin merkezi ısıtma sorununu Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesi hazırlayan Gök, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Önergesinde "TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak ilçesinin Kuşunlar mahallesinde dar gelirli, engelli ve yaşlı yurttaşlar için yaptırılan 1.374 konutun projesinde ve şartnamesinde doğalgaz olan merkezi ısıtma sistemi daha sonra değiştirilerek kömüre dönüştürülmüştü. TBMM Başkanlığına 2013 yılında verdiğim 7/35696 sayılı soru önergeme bakanlığınız tarafından verilen yanıtta bu değişikliğin gerekçesi aynen şöyle açıklanmıştı:


“... Yakıt sistemi konutların alt gelir grubuna ait olması sebebiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talebi doğrultusunda ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılan kömür yardımının kullanılabilmesi sebebiyle katı yakıtlı olarak projelendirilmiştir.”


Söz konusu projeden konut alan vatandaşlardan son günlerde ısıtma sistemiyle ilgili olarak yoğun şikâyetler gelmektedir." diyen Gök konuya ilişkin 3 soru sordu.


Gök'ün soruları

1. Belediye tarafından yapılacak kömürle ısıtılacağı belirtilmesine rağmen, kömür yardımının sadece 1+1 dairelerin bulunduğu ve “Valilik Konutları” diye tanımlanan konutlara verildiği diğer dar gelirli vatandaşlara son dört yılda daire başına ortalama 5.000 TL kömür parası ödettirildiği doğru mudur?


2. Site yönetiminin “merkezi ısıtma sisteminin doğalgaza dönüştürüleceği" gerekçesiyle dar gelirli vatandaşlardan daire başına ortalama 3.000 TL talep ettiğine ilişkin iddialar doğru mudur?


3. Proje ve şartnamedeki merkezi ısıtma sistemi yerine kömürlü ısıtma sistemi kurulması nedeniyle, buradan konut alan vatandaşların uğradığı zararı karşılamayı düşünüyor musunuz?




Geri Dön