18 / 04 / 2024

TOKİ Mamak Kusunlar ve Üreğil Konutları, 18 Eylül'de teslim edilecek!

TOKİ Mamak Kusunlar ve Üreğil Konutları, 18 Eylül'de teslim edilecek!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesinde üretilen konutların teslimi kura çekimiyle gerçekleştirilecek.



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in farklı bölgelerinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri kapsamında  belgesi olmayan vatandaşlar için Mamak Kusunlar’da üretilen 1374 konutun son partisi olan 316 konut ile Üreğil mahallesinde üretilen 48 konut 

18 Eylül 2014  Perşembe günü  saat 14.00’da Mamak Saimekadın Köprüsü karşısındaki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kura töreni ile sahiplerine teslim edilecek.  


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mamak İlçesi Kusunlar Bölgesi’nde ucuz konut konutlar üretildiğini belirten yetkililer, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tapusu ve tapu tahsis belgesi bulunmayan gecekondu sahibi vatandaşların mağdur olmaması için 1374 adet konutun inşasını gerçekleştirdiklerini kaydettiler.


 


“1374 KONUT’UN SAHİPLERİNE TESLİMİ TAMAMLANIYOR”


Vatandaşların mağdur olmaması için konutların yapımına 2010 yılında başlandığını ifade eden yetkililer, “İnşaatı tamamlanan 1374 konuttan 1062’si daha önce çekilen kurayla vatandaşlara teslim edilmişti. Geriye kalan ve son parti olan 316 adet konut ise vatandaşlarla yapılan sözleşmelerin ardından çekilecek kuranın ardından sahiplerine teslim edilecek.  Ayrıca  zemin katta olduğu için kura dışı bırakılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Üreğil Mahallesinde inşa edilen  48 konutun da aynı gün kura çekilişi yapılacak ” dediler.


Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi başta olmak üzere;  tüm proje alanlarındaki bu kapsamdaki vatandaşlarla Kusunlar bölgesindeki konutlar için sözleşme imzalandığını ifade eden yetkililer, şunları söylediler:


“Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında kalıp tapulu arsası ya da tapu tahsis belgesi olmayan belgesiz gecekonduların sahipleri ile enkaz bedelleri peşinata sayılmak üzere sözleşmeler yapıldı. Ardından da bölgede konutların yapımı gerçekleştirildi.”


Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm proje alanlarında hiçbir konut hakkı bulunmamasına karşın vatandaşların mağdur olmaması için ucuz konutların inşasını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken yetkililer şunları söylediler: “Kusunlar bölgesindeki konutların  Ankara  çevre yoluna 3.3 kilometre, Mavi Göl’e 9,5 kilometre, Çankaya Güneypark Projesi’ne ise 14 kilometre mesafede.


Konutlar; 100 ve 120 metrekare olarak inşa edildi.  Alt yapısı ve çevre düzenlemesi ile yaşam kalitesi yüksek bir alan oluşturulurken,  24 derslikli lise, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, kreş, ticaret merkeziyle sosyal donatı merkezleriyle de vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanabilecek.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön