28 / 03 / 2024

TOKİ Mardin'de 7 bin 766 konut rakamına ulaştı!

TOKİ Mardin'de 7 bin 766 konut rakamına ulaştı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, proje ve ihale aşamasındaki 4 bin 60 konut ile birlikte TOKİ’nin, Mardin’de 7 bin 766 konut rakamına ulaşacağını açıkladı.



TOKİ Başkanı M. Ergün Turan beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve teknik heyetle birlikte 4 Mayıs 2015 tarihinde Mardin’de İdarenin çalışmalarını yerinde inceledi, denetlemelerde bulundu. Turan, Mardin’de uygulanan projenin, şehrin tarihi dokusunu geleceğe taşıyacağını ifade etti.


Mardin’in tarihi ve yöresel mimarisine uygun projelendirilen 375 konutun inşaat alanını gezen M. Ergün Turan, “Proje yatay mimarisi ile Mardin'in tarihi dokusunu da geleceğe taşıyacak.” dedi.


Mardin’e 583 milyon lira yatırım


Tarihi ve kültürel mirasımız Mardin'de 26 aktif şantiyede konut, okul, hastane ve birçok kamu hizmet binası inşa edildiğine dikkat çeken  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Proje ve ihale aşamasındaki 4 bin 60 konut ile Mardin'de toplam 7 bin 766 konut sayısına ulaşacağız. TOKİ olarak kültürel dokusuyla gözbebeğimiz Mardin'e 583 milyon lira yatırım yaptık.”


TOKİ Haber


Geri Dön