23 / 04 / 2024

TOKİ Muğla Yatağan Konutları'nda çalışmalar başladı!

TOKİ Muğla Yatağan Konutları'nda çalışmalar başladı!

Muğla Yatağan ilçesi Madenler Mahallesi Büyükalan Mevkii 693 numaralı parselde yer teslimi gerçekleştirilen 1. Etap 282 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için yüklenici firma yetkilileri arazide çalışmalara başladı.



Muğla Yatağan ilçesi Madenler Mahallesi Büyükalan Mevkii 693 numaralı parselde  TOKİ  tarafından ihalesi yapılarak daha önceden yer teslimi gerçekleştirilen  1. Etap 282 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için yüklenici firma yetkilileri arazide çalışmalara başladı.


Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için 2+1 ve 3+1 seçenekleriyle yapılacak olan konutların yapılacağı alanın yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı. Yüklenici firma yetkilileri ise geçtiğimiz günlerde bölgeye gelerek çalışmalara başladı.


TOKİ konutlarının Yatağan’a yapılması için yoğun girişimlerde bulunduklarını ve sonuca ulaşmalarından dolayı mutlu olduklarını belirten Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan’a yapılacak olan 282 konutun ilçeye hareketlilik getireceğini söyledi.


Işık, dar gelirli 282 ailenin ev sahibi olacağı ve yaklaşık bin kişinin yaşayacağı projenin hayata geçmesinde emeği geçen Yatağan Belediye Meclisi üyelerine, milletvekillerine ve siyasi kadrolara teşekkür ederek; “Yatağan’da TOKİ olmaz diyenlere en güzel cevap yapımı başlanan TOKİ’dir. Madenler Mahallemizin Büyükalan Mevkiindeki TOKİ inşaatının kanalizasyon ve yollar gibi yatırımlarının Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması, Yatağanlıları çok sevindirmiştir. Bu vesile ile Muğla Büyükşehir Belediyemize ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yatağan’ın giderek daha da geliştiğini kaydeden Işık, “Yatağan’a kanalizasyon, arıtma tesisi, doğalgaz ve TOKİ gibi büyük yatırımların gelmesi, ilçemizin altyapı sorununun çözüldüğü anlamına gelir. Destek sağlayan tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum. 282 konutun yapılması yatağana yapılması büyük bir ekonomi kazandıracak. Yatağanlılara ev kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Orada 1000 kişi yaşacak. Dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmazı bizi çok sevindiriyor. İnşaata ilk kazma vuruldu, temel atma da yakında. İnşaatın temelini hep birlikte atacağız.” dedi.



Muğla Haber Gazetesi


Geri Dön