18 / 04 / 2024

TOKİ Rize'de 2 bin 708 konut inşa edecek!

TOKİ Rize'de 2 bin 708 konut inşa edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yatırımlar ve projeler hakkında konuştu. Erdoğan, TOKİ tarafından bölgede 2 bin 708 yeni konut inşa edileceğini açıkladı.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Erdoğan, Rize'deki yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan "Son 16 yılda Rize'ye 17 katrilyon yatırım yaptık." diye konuştu.

Eğitimde 4 bin 772 kişi kapasiteli yükseköğretim yurtlarını şehire kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, Rize'de Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Güneysu ve Pazar'da toplamda 3 bin 50 kişi kapasiteli 6 yurt binasını da birkaç yıla kadar hizmete alacaklarını açıkladı.

Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere toplam 26 yeni tesis inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, 800 yataklı şehir hastanesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini projeye en kısa sürede başlayacaklarını söyledi.

TOKİ kanalıyla Rize'de yeni 2 bin 708 konut yapacaklarını açıklayan Erdoğan, Çayeli-Kaptanpaşa yolu ile Rize-Kalkandere yolunun iki yıla kadar hizmete gireceğini Çayeli-Kaptanpaşa yolu ile Rize-Kalkandere yolunun iki yıla kadar hizmete gireceğini vurguladı. 


Geri Dön