26 / 04 / 2024

TOKİ Sarıkamış Konutları inşaatı -15 derecede devam ediyor!

TOKİ Sarıkamış Konutları inşaatı -15 derecede devam ediyor!

Sarıkamış Harekatı'nın anma etkinlikleri kapsamında, TOKİ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde 15 bin metrekare üzerine inşa edilen 'Ay Yıldızlı' tören alanında 100 işçi kar ve soğuk havaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.




Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2-4 Ocak'ta gerçekleştirilecek Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında,  TOKİ  ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde 15 bin metrekare üzerine inşa edilen 'Ay Yıldızlı' tören alanında 100 işçi kar ve soğuk havaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


Çimentoya antifriz 


Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede işçiler, soğuktan korunmak için zaman zaman ateş yakarak ısınıyor. Alanın çevre düzenlemesiyle zemin kısmına kesme ve andezit taşı döşeyen işçiler, zaman kaybı olmasın diye çalıştıkları açık alanda yemeklerini yiyor. Şantiye Şefi Cem Memikyaptığı açıklamada, çalışmaya her gün saat 07.30'da başladıklarını belirterek, tören alanını yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Çalışmaları 100 işçiyle yürüttüklerini anlatan Memik, "9 teknik personel, 14 iş makinesi var. İşçilerimize soğuğa dayanıklı kıyafetler verdik. 

Günlük çimento harcının içerisine su yerine 2.5 ton antifriz katıyoruz. Ayrıca buz çözücü olarak günlük 4 ton kalsiyum klorür kullanıyoruz" diye konuştu. Memik, işçilerin soğuk havaya rağmen yoğun şekilde çalıştığının altını çizdi. 



Star


Geri Dön