26 / 04 / 2024

TOKİ Silivri Orta Gelir ödeme planı!

TOKİ Silivri Orta Gelir ödeme planı!

TOKİ Silivri Orta Gelir Grubu projesinde toplamda 422 konut yer alıyor. TOKİ Silivri Orta Gelir ödeme planı hakkında detaylar haberimizde yer alıyor.



3+1 şeklinde daire tiplerinden meydana gelen projede daire alanları 106,01 metrekare ile 129,19 metrekare arasında değişiyor.

422 konuta yer verilen  TOKİ  Silivri Orta Gelir projesinde konutlar sözleşme tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edilecek. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecek.

Fiyatların 285 bin TL'den başladığı TOKİ Silivri Orta Gelir projesinde en düşük taksit 1.958,33 TL'den başlıyor. 
 
Peşinatın 50 bin TL olduğu TOKİ Silivri Orta Gelir Grubu projesinde  konutların yüzde 5'i (22) engelli vatandaşlara satılacak. 

Emeklilerin konut alamayacağı projede başvurular  18 Haziran'da başlayacak ve 29 Haziran'a kadar devam edecek. Kura çekilişi ise 11-12 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. 
   

TOKİ Silivri Orta Gelir ödeme planı!

TOKİ Silivri Orta Gelir ödeme planı!

 
Başvuru şartları neler?

1. Konut satın almak için başvuruda bulunanların İstanbul İl sınırları içerisinde en geç 30.06.2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması (01.07.2016 tarihi ve sonrasında ikamet etmeye başlayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.) veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.).
2.Yine konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
3.Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.


Başvuru için istenen gerekli bilgi ve belgeler neler?

1.Nüfus Cüzdanı fotokopisini,
2.Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”ni,
3.Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. Başvuru bedeli 18 Temmuz 2018 tarihinde iade edilecek. 


Sözleşmeler konutların şerefiyeli satış fiyatları ile sözleşme imzalama işlemlerine ilişkin detaylar ileri bir tarihte belirlenecek ve ilan edilecek.

Konutlar, anahtar teslim tarihinden 2 yıl sonrasına kadar üçüncü kişilere devredilemeyecektir.

 


Geri Dön