18 / 04 / 2024

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yaklaşan tarih ile araştırmalarını hızlandırdı. İşte detaylar!



TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE DAİR DETAYLAR!

Büyük bir merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesi başlıyor. Artık gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına çevrildi. Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağı sosyal konut projesinde detaylar merak edilirken 250 bin konutun satışa çıkacağı açıklandı.

Peki, TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? Sosyal konut projesi şartları nedir? TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları nereden, nasıl yapılacak? Ucuz konut başvuruları ne zaman olacak? TOKİ Sosyal Konut aylık taksit ne kadar olacak? İşte merak edilen detaylar…

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için hayata geçirilen Sosyal Konut Projesi'nin ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül Salı günü açıklanacak.

SOSYAL KONUT PROJESİ ŞARTLARI NE?

Proje ile birlikte 250 bin konut, 100 bin altyapılı arsa satılacak. Projede aylık taksit tutarlarının hane gelirinin yüzde 30'unu geçmesi belirtiliyor. Asgari ücrete ve ailede bir kişinin çalışmasına göre bir hesaplama yapılacak. İstanbul’da aylık hane geliri 16 binin, diğer illerde de 14 bin liranın altında olması şartları aranmaktadır. TOKİ konutları 240 aya varan vadeler ile satışa sunacak. TOKİ tarafından yürütülecek projede gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar ayrılmıştır. 30 yaş altı gençlere yüzde 20 oranında kontenjan ayrılması düşünülüyor. Belirtilecek özelliklere sahip olanlara farklı avantajlarla ev sahibi olma fırsatı sunulacak. Hak sahipleri kurayla belirlenecek.

TOKİ SOSYAL KONUT AYLIK TAKSİT NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete ve ailede bir kişinin çalışmasına göre bir hesaplama ortaya konulduğunda aylık taksitin bin 650 lira olması planlanıyor.

Emekli promosyonunda Eylül kampanyaları kaçmaz! Bankaların promosyon savaşı yine zirve yaptı!

2022 Emniyet polis promosyonu güncellendi! Emniyet polis promosyonu ne kadar oldu?

Araç sahipleri dikkat! İşte 11 Eylül Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Geri Dön