26 / 04 / 2024

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!

TOKİ iş birliği ile 81 ilde başlayacak sosyal konut projelerinin detayları araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!



TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİ BAŞVURUSU NE ZAMAN 2022?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu konu hakkında daha önce yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki ay projenin detaylarını açıklayacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep ile karşılaştık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için bu proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız'' demişti.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİNE KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

TOKİ dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut projesi geliştirmekteydi. Burada devlet Hazine arazisini ev yapmak için vatandaşlara ayrılacak. Burada 3-4 katlı yapılar inşa edilebilecek. Burada en önemli husus vatandaşların dar gelirli olması gelirin 10 bin lirayı aşmaması şartı yer alıyor. İstanbul için bu rakamın 11 bin 500 lira olması düşünülüyor.

Ödeme şekilleri de TOKİ’nin standartlarına uygun. Bundan önce yüzde 10 peşin alınmaktaydı. 180 ay ile 200 ay arasında taksitle ödeme olanağı sunuluyordu. Yine yüzde 10 peşinat olması planlanıyor. İlk defa gençlere kontenjan ayrılacak. Emekliler için, dar gelirliler, şehit yakını ve gaziler için ayrı bir kontenjan ayrılacak. Yeni evlenecek çiftler ayrı bir kategoriden değerlendirilecekler. Başvuru şartları henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylül ayında kamuoyuna duyurması bekleniyor. Başvurular da e-Devlet üzerinden yapılabilecektir.

Cumhurbaşkanlığı 12.554 TL maaş ile personel arıyor! İşte detaylar!

Promosyonlara zam! Emekliler en yüksek promosyon veren bankaya koştu! TEB, Akbank, Garanti promosyonları!

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!


Geri Dön