20 / 04 / 2024

TOKİ statları 2016'nın en iyileri oldu!

TOKİ statları 2016'nın en iyileri oldu!

TOKİ tarafından inşa edilen Yeni Eskişehir Stadyumu, Sivas Arena ve Medical Park Arena dünyanın en iyi 10 stadı arasında yer aldı.




2016 yılının en iyi stadyumlarını seçmek için yapılan uluslararası oylamaya Türkiye’den dört tesis katıldı.  TOKİ  tarafından inşa edilen Yeni Eskişehir Stadyumu, Sivas Arena ve Medical Park Arena dünyanın en iyi 10 stadı arasında yer aldı.Beşiktaş Vodafone Arena halk oylamasında birinci, uzman jüri oyalamasında ise dünyanın en iyi ikinci stadı seçildi. 



Tüm dünyadan en dikkat çekici stadyumların, “en iyi olmak” için katıldığı, stadiumdb.com internet sitesi tarafından düzenlenen oylamanın sonuçları açıklandı. Üçü TOKİ tarafından inşa edilen, Türkiye’den dört adet stadyumun katıldığı oylama, halk ve jüri oyu olmak üzere iki kategoride düzenlendi. 2017 yılında yedinci kez düzenlenen “2016 Yılının Stadyumu” oylamasında, Yeni Eskişehir Stadyumu, Sivas Arena ve Medical Park Arena ile Vodafone Arena yer aldı.


 İLK 10’DA ÜÇ STADYUM


31 Ocak -7 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşen oylamada, kamu oylaması bölümü 100’den fazla ülkeden 82 bin 826 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Toplam 29 stadyumun yer aldığı ve yüksek katılımla gerçekleşen oylama- da, en fazla temsil edilen ülke 11 bin 894 oy ile Türkiye olurken, Türkiye’yi Rusya, Fransa, Uruguay ve ABD takip etti. Verilen her oyda en iyi 5 stadyuma (sırasıyla 5, 4, 3, 2 ve 1 puan) toplam 15 puan verildi. Yarışmada ilk defa 2 aday stat, 100 bin puandan fazla oy aldı. Buna göre halk oylamasında ilk sırayı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün futbol karşılaşmalarını oynadığı Voda- fone Arena aldı. TOKİ’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde inşa ettiği diğer statlardan Trabzonspor’un Medi- cal Park Arena stadyumu 5’inci olur- ken, Yeni Eskişehir Stadyumu 8’inci, Sivas Arena 9’uncu sırada yer aldı.


ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRME 


Halk oylamasından bağımsız olarak düzenlenen uzman değerlendirmesi ise 5 kişilik jüriyi oluşturan mimarlar- ca yapıldı. Değerlendirmede mimari boyutun yanı sıra görsel etki, çevreyle ilişkiler ve inovasyon kriterleri de ele alındı. Buna göre “ dünyanın en iyi stadyumu” finalistlerinden Beşik- taş Vodafone Arena 2’nci sırada yer alırken, Medical Park Arena 4’üncü, Sivas Arena ise 9’uncu sırada oylamayı tamamlandı.


TOKİ Haber 


Geri Dön