26 / 04 / 2024

TOKİ tapu teslim süresi ne kadardır?

TOKİ tapu teslim süresi ne kadardır?

TOKİ, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanıbulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretiyor. Peki TOKİ evleri ne zaman teslim edilir? TOKİ tapu teslim süresi ne kadardır?



TOKİ tapu teslim süresi ne kadardır?

TOKİ, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretiyor. TOKİ'den konut sahibi olmak isteyenler, TOKİ'nin konut projeleri ile ilgili bilgilere satışlar gerçekleştirilmeden önce duyurduğu Türkiye genelinde tirajı yüksek ulusal gazetelerde, yerel gazetelerde ve idarenin web sitesinden ulaşabiliyor.


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre değişkenlik gösteriyor.


TOKİ'de gelir grupları ve başvuru koşulları şu şekilde sıralanıyor:


Yoksul Grup Konutları

Peşinat ödenmiyor. Yoksul grup için üretilen konutlar peşinatsız olarak satılıyor. Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirtilmektedir. Bu grup için üretilen konutlar peşinatsız, 20 yıl vade ve 100 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunuluyor.


Alt Gelir Grubu Konutları 

Alt gelir grubuna üretilen konutlar için 2.000 TL peşinat alınıyor. Peşinatın, sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılması gerekiyor. Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirtilmektedir. Alt gelir grubuna yönelik konutlar; 2.000 TL. peşinat, 15 yıl vade ve 200 TL’den başlayan taksitlerle satılıyor.


Dar ve Orta Gelir Grubu Konutları:

Dar ve orta gelir grubuna yönelik olarak 75 m2 - 130 m2 büyüklüğünde üretilen konutlar; genel uygulama kapsamında “yüzde 10 peşi nat, 8 yıl vade”, “yüzde 15 peşinat, 9 yıl vade”, “yüzde 25 peşinat, 10 yıl vade” seçenekleriyle satışa sunuluyor. Ancak bazı özel uygulamalarda konut peşinat yüzdesi ve vade uygulaması değişebiliyor. Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirtiliyor.


TOKİ tapu teslim süresi..

TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişmektedir. TOKİ’den konut alanlara tapuları ise borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor.


TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön