26 / 04 / 2024

Lojman oturma süresi ne kadardır?

Lojman oturma süresi ne kadardır?

Piyasaya nazaran düşük bir kira karşılığında veya ücretsiz olarak hizmete sunulan lojman evleri, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanıyor. Peki, lojman oturma süresi ne kadardır?



Lojman oturma süresi ne kadardır?

Piyasaya nazaran düşük bir kira karşılığında veya ücretsiz olarak hizmete sunulan lojman evleri, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanıyor.


Kamu Konutları Yönetmeliği 20. madde gereğince; Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabiliyor. Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıldır.


Ancak, bu sürenin tamamlanmasından sonra, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilebilir.


Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde konut boşaltılır.


Görevi gereği hizmet veya görev tahsisli konut tahsis edilenler, bu görevlerinden ayrıldıkları takdirde, kendilerine yapılacak tebliğ tarihinden itibaren iki ay içinde konut boşaltılır. Bunlara Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sıra tahsisli konut tahsis edilir.


Eşyalı görev tahsisli konutlar, boşaltıldıkları tarihte bu konutlardan yararlanacak kişilerin mevcut olmaması halinde, (2) sayılı cetvelde görev unvanları belirtilen kişilere eşyalı olarak tahsis olunabilir.


2015 yılında lojmanlara ne kadar zam yapıldı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön