25 / 04 / 2024

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek olan 281 konut ve 28 iş yeri için ÇED süreci başladı.



Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek olan proje için ÇED süreci başladı.

92 milyon 700 bin TL'ye mal olacak  TOKİ  Tuzla projesi İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi, 8202 Parsel üzerinde inşa edilecek.

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

TOKİ Tuzla projesinde 281 konut ve 28 iş yeri yer alacak. Proje kapsamında 3 adet blokta (A1, A2 ve B Blok) planlanan 281 adet konut 3+1 ve dubleks 6+2 daire tiplerinde inşa edilecek. Bloklar zemin+9 kat olacak ve 28 adet ticari alan bulunacak şekilde projelendirildi.

Ayrıca bodrum-1 ve bodrum-2 katlarında sosyal alan (yüzme havuzu, hamam, sauna ve spor alanı) ile kapalı otopark inşa edilecek.

TOKİ Tuzla projesinde proje alanının toplam taban alanı 8 bin 418 metrekare ve toplam kapalı inşaat alanı 55 bin 005 metrekare olarak planlandı.

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Planlanan proje kapsamında inşa edilecek 281 adet konut ve 28 adet ticari alanın iskan aşamasında yaklaşık olarak 1.236 kişi yaşamını sürdürecek. Proje alanının çevre ile uyumlu olabilmesi amacıyla 180 araç kapasiteli kapalı otopark ve 47 araç kapasiteli açık otopark alanları yer alacak. Proje kapsamında çalışmaların 18 ayda tamamlanması planlanıyor.

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Proje alanı D-100 karayoluna yaklaşık olarak 3 kilometre mesafede bulunmakta olup, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise kuşuçumu yaklaşık olarak 7 kilometre mesafede bulunmaktadır. Ayrıca proje alanı toplu taşıma güzergahı olan İstasyon Caddesi üzerinde yer alıyor.

TOKi'den İstanbul'a 2 bin 58 yeni konut müjdesi!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön